Scoala Postliceala Sanitara Carol Davila - Ziua Porților Deschise spre o carieră în alb

Oportunități la fiecare pas

Alegerea profesiei nu este o decizie ușoară! Poți opta pentru o profesie căutată în într...

Întâlnire cu CARMEN MAZILU, Președinte OAMGMAMR – filiala București

Clubul Absolvenților vă invită joi, 18.07.2019, orele 10:30, sediul Viitorului, sala A1, la evenimen...

Alege cariera pe care o meriți!

Ai terminat liceul și ești pus în fața unor decizii importante pentru viitorul tău profesional...

DENTESTET te așteaptă în echipa sa!

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” este preocupată permanent de pregătirea teore...

 • Oportunități la fiecare pas

  Miercuri, 17 Iulie 2019 11:35
 • Întâlnire cu CARMEN MAZILU, Președinte OAMGMAMR – filiala București

  Miercuri, 17 Iulie 2019 07:44
 • Alege cariera pe care o meriți!

  Duminică, 07 Iulie 2019 13:53
 • DENTESTET te așteaptă în echipa sa!

  Duminică, 07 Iulie 2019 06:10

banner2019

Ziua Porților Deschise spre o carieră în alb

Ziua Porților Deschise spre o carieră în alb

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” organizează lunar activități prin care le oferă elevilor de liceu oportunități pentru o carieră în domeniul asistenței medicale.
Porțile școlii noastre s-au redeschis și elevii au avut astfel ocazia să cunoască cele 3 calificări profesionale  ale școlii noastre: asistent medical generalist, asistent medical de balneofiziokinetoterapie și recuperare și asistent medical de farmacie.
Liceenii au fost întâmpinați de cadrele didactice ale școlii noastre: prof. Aurelia Șova – director al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, prof. Alina Grecu – șef Catedra Științe Socio-Umane, prof. Raluca Simion, prof. Natalia Chitic, care le-au prezentat profesia de asistent medical, calificarile profesionale pentru care pot opta, informatii despre  preînscrierea în anul școlar 2019 - 2020 și beneficiile preînscrierii până la 31 mai 2019. 
Au participat elevii de la Liceul Teoretic Hyperion, Colegiul Tehnic „Petru Rareș”, Colegiul Național „Emil Racoviță", Colegiul Tehnic „Anghel Saligny”, Liceul Teoretic „Decebal”, Colegiul Tehnic Feroviar „Mihai I”, Liceul Teoretic „Traian Lalescu” – Brănești, Liceul Tehnologic „Mircea Vulcănescu”.
 
Activitatea calificării asistent medical generalist a presupus  prezentarea şcolii şi a fiecăreia dintre cele 3 calificări. Au fost prezentate și informații despre  viața de elev din școala noastră și despre profesia de asistent medical.
Concursul „Să ne cunoaștem propriul corp” a avut întrebări legate de anatomia şi fiziologia corpului uman.
Câştigătorii  concursului s-au bucurat de premiile oferite din partea şcolii. Feedback-ul primit ȋn urma activităţii a fost unul pozitiv, cu atât mai mult cu cât unii dintre elevii participanţi şi-au exprimat dorința de a se înscrie la şcoala noastră.
Premianții concursului au fost:
Locul I – Alin Lazăr  - Liceul Teoretic „Decebal”, București
Locul II – Mihai Lixandru - Liceul Teoretic „Traian Lalescu”, Brănești
Locul III – Florentina Ganciu - Liceul Teoretic „Traian Lalescu”, Brănești
 
Prof. Gelu Costache (șef Catedra Catedra de BalneoFizioKinetoterapie şi Recuperare medicală): „Miercuri, 26 Martie a.c., şcoala noastră şi-a deschis din nou larg porţile pentru liceenii bucureşteni interesaţi de o posibilă carieră în domeniul medical. Catedra de BalneoFizioKinetoterapie şi Recuperare medicală a pregătit o prezentare şi un mic concurs cu premii, cu tema „Mens Sana in Corpore Sano – adevăr sau provocare?”. Beneficiarii au fost elevii claselor a XI-a şi a XII-a ale Liceului Tehnologic „Mircea Vulcănescu”, Liceului Teoretic „Decebal”, Colegiului Tehnic „Petru Rareş” şi Colegiului Tehnic Feroviar „Mihai I”, din Bucureşti. 
Într-o atmosferă relaxantă, profesorii şcolii noastre au oferit informaţii, răspunsuri la întrebările şi căutările liceenilor aflaţi în prag de maturitate, demersul şcolii noastre fiind unul salutar, benefic şi de mare ajutor, conform feedback-ului primit imediat, „la cald”.
Nu puţini sunt elevii din ani terminali ai liceelor bucureştene şi nu numai, ce au nevoie de informaţii detaliate, sfaturi, pentru a putea lua decizii importante referitoare la continuarea studiilor, formarea profesională, realizarea personală. Școala noastră este o prezenţă constantă şi valoroasă în activitatea de orientare profesională şi vocațională a viitorilor profesioniști din domeniul medical.” 
 
„Catedra de Farmacie a ȋntâmpinat elevii de liceu participanți cu o tema de actualitate: „Riscurile automedicației”.
Automedicația este o practică destul de frecventă ȋn zilele noastre și reprezintă tratarea problemelor de sănătate cu medicamente destinate special acestui scop, fără supravegherea unui medic. Vorbim de automedicație și ȋn momentul ȋn care un pacient interpretează după bunul plac tratamentul care i-a fost prescris, întrerupându-l înainte de termenul precizat de medic sau modificând dozele și modul de administrare, ori luând chiar alte medicamente decât cele prescrise de medic.
Profesorii participanți, Elena Păduraru și Iulia Leuciuc, au explicat liceenilor riscurile pe care le poate avea automedicația și i-au provocat pe aceștia să participe la un concurs cu premii despre subiectele prezentate.
Tema propusă de Catedra Farmacie, extrem de interesantă și apreciată de elevii de liceu participanți, a scos în evidenţă nevoia de a spori efortul de informare a tinerilor despre riscurile la care se supun prin ignorarea recomandărilor specialiștilor, precum şi necesitatea cultivării responsabilității și a prevenției.
Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila”,  prin proiectele pe care le derulează, vine în sprijinul direct al elevilor din licee cu prezentări, dezbateri şi demonstraţii care au ca scop formarea și dezvoltarea unor comportamente de îngrijire a sănătaţii, dar și de orientare profesională a tinerilor care doresc să urmeze o carieră ȋn domeniul medical.” – a afirmat prof. Anca Grecu – șef Catedra Farmacie
 
Școala noastră continuă împreună cu reprezentanții liceelor partenere și seria de întâlniri din cadrul proiectului „Cafeneaua liderilor din învățământul preuniversitar”. Tema propusă pentru activitatea coordonată de prof. Adriana Păunescu a fost: „MIT-uri din educație: Mediere. Inovație. Tendințe”. 
 
prof. Raluca BRAD
foto: Vlad NĂSTASE (clasa I C - AMG)
Citit 193 ori Ultima modificare Duminică, 07 Aprilie 2019 14:21
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

PARTENERI

brighton.jpgefnweb_eu.JPGeurope_eu.JPGministerulsanatatii_ro.jpgnmcuk_org.JPGoamr_ro.JPG