Scoala Postliceala Sanitara Carol Davila - Ziua Mondială a Profesorilor 2019

ADMITERE 2020 ALEGE O CARIERĂ PENTRU SĂNĂTATEA EUROPEI!

Ești în clasa a XII-a și deja te gândești la examenul de Bacalaureat? Ai un job, dar cre...

Ziua Constantin Brâncuși - 19 februarie 2020

Ziua Brâncuși, devenită sărbătoare națională din noiembrie 2015, se sărbătorește în fiec...

Simularea Examenului de certificare a calificării profesionale – 14 februarie 2020

PRECIZĂRI PRIVIND ACCESUL CANDIDAŢILOR ȊN SĂLILE DE EXAMEN ȘI DESFĂȘURAREA PROBEI SCRISE Simul...

Darwin Day – 12 februarie 2020

Ziua Darwin (Darwin Day) marchează data la care s-a născut Charles Darwin (12 februarie 1809) și est...

  • ADMITERE 2020 ALEGE O CARIERĂ PENTRU SĂNĂTATEA EUROPEI!

  • Ziua Constantin Brâncuși - 19 februarie 2020

  • Simularea Examenului de certificare a calificării profesionale – 14 februarie 2020

  • Darwin Day – 12 februarie 2020

Ziua Mondială a Profesorilor 2019

Ziua Mondială a Profesorilor 2019

Organizată anual la 5 octombrie, începând cu anul 1994, Ziua Mondială a Profesorilor (denumită și Ziua Mondială a Educației) aniverseză adoptarea Recomandării UNESCO din 1966, privind statutul profesorilor. Prezenta recomandare stabilește valori de referință cu privire la drepturile și responsabilitățile profesorilor și standardele pentru pregătirea inițială și educația ulterioară, recrutarea, angajarea și condițiile de predare și învățare. Recomandarea privind statutul personalului didactic de învățământ superior a fost adoptată în 1997.

 

„Cu tema din acest an: „Profesorii tineri: viitorul profesiei”, recunoaștem importanța reafirmării valorii misiunii didactice. Solicităm guvernelor să facă din această profesie una de primă alegere pentru tineri. De asemenea, invităm sindicatele, angajatorii din sectorul privat, directorii de școli, asociațiile de părinți-profesori, comitetele de gestionare a școlilor, oficialii din Educație și formatorii pentru a împărtăși din experiențele lor și pentru a promova apariția unei forțe didactice vibrante. (...) Fără o nouă generație de profesori motivați, milioane de elevi și studenți vor pierde dreptul la o educație de calitate. În cazul în care profesorii nu sunt plătiți corespunzător sau sunt subestimați, atragerea și păstrarea talentului este o provocare. Cifrele date de Institutul de Statistică al UNESCO sunt îngrijorătoare: lumea are nevoie de aproape 69 de milioane de profesori noi pentru a îndeplini Agenda Educației 2030.

 

În același timp, azi îi sărbătorim pe profesorii dedicați din întreaga lume, care se străduiesc să asigure, în fiecare zi, o educație de calitate, incluzivă și echitabilă, și promovează ideea ca oportunitățile de învățare pe tot parcursul vieții să devină o realitate, în fiecare colț al lumii, pentru toți.” - mesaj comun al doamnei Audrey Azoulay, director general al UNESCO; Guy Ryder, director general, Organizația Internațională a Muncii; Henrietta H. Fore, director executiv, UNICEF; Achim Steiner, administrator, PNUD; David Edwards, secretar general, Educație Internațională - cu ocazia Zilei Mondiale a Profesorilor - „Profesorii tineri: viitorul profesiei”

(sursa: https://en.unesco.org/commemorations/worldteachersday)

 

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” urează „LA MULȚI ANI!” tuturor cadrelor didactice!

 

prof. Raluca BRAD

Citit 469 ori Ultima modificare Sâmbătă, 05 Octombrie 2019 07:05
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Galerie de imagini

PARTENERI

brighton.jpgefnweb_eu.JPGeurope_eu.JPGministerulsanatatii_ro.jpgnmcuk_org.JPGoamr_ro.JPG