Scoala Postliceala Sanitara Carol Davila - Voluntar pentru viață

Învățăm de la cei mai buni din linia întâi!

Suntem mândri de ei! Sunt un exemplu pentru noi toți. Ei sunt colegii noștri, medici și asiste...

CAMPANIA DE ADMITERE CONTINUĂ - PREÎNSCRIE-TE ONLINE!

Campania de Admitere în anul școlar 2020 – 2021 este în desfășurare! Grăbește-te s...

Nu uita de bunicii singuri!

„Cine are părinți, pe pământ, nu în gând...(...) / Cine are părinţi, î...

Cum arată o unitate de terapie intensivă COVID-19 din Coreea de Sud

Într-o unitate de Terapie intensivă din Coreea de Sud, în care sunt tratați pacienții in...

  • Învățăm de la cei mai buni din linia întâi!

  • CAMPANIA DE ADMITERE CONTINUĂ - PREÎNSCRIE-TE ONLINE!

  • Nu uita de bunicii singuri!

  • Cum arată o unitate de terapie intensivă COVID-19 din Coreea de Sud

cdavila 1 cover 1170x250 2020 3

Voluntar pentru viață

Voluntar pentru viață

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” pregătește asistentul medical ca „Educator pentru Sănătate”, în spiritul valorilor fundamentale ale profesiei: dragostea pentru om, sănătate şi viață, respect pentru profesie, pasiune şi capacitate pentru muncă.

Este momentul să vă amintiți, mai mult ca oricând, de realizarea acestei misiuni. În Anul Internațional al Asistentului Medical, suntem confruntați cu noi provocări.

Având în vedere starea de urgență instituită pe teritoriul României în contextul răspândirii infecțiilor cu coronavirus, Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” se alătură efortului depus de cadrele medicale din unitățile sanitare.

Pe această cale, vă informăm că aveți posibilitatea să participați ca voluntari în cadrul camerelor de gardă / unităților / compartimentelor de primiri urgență în funcție de evoluția infecțiilor cu noul coronavirus și necesitățile de la nivelul unităților sanitare.

 

Astăzi, Ministerul Afacerilor Interne – Departamentul pentru Situații de Urgență a emis Ordinul nr. 74522 / 17.03.2020, semnat de comandantul acțiunii, secretarul de stat - dr. Raed Arafat, privind stabilirea unor măsuri pentru folosirea în cadrul sistemului sanitar a elevilor, studenților și medicilor rezidenți în contextul răspândirii infecțiilor cu coronavirus.

Potrivit articolului 8 din prezentul Ordin, „Direcțiile de Sănătate Publică recrutează, pe bază de voluntariat, elevii / studenții din cadrul Facultăților de Asistență Medicală sau Școlilor Postliceale Sanitare, începând cu anul 2 și se planifică în ture / schimburi în vederea sprijinirii activităților în cadrul camerelor de gardă / unităților / compartimentelor de primiri urgență în funcție de evoluția infecțiilor cu noul coronavirus și necesitățile de la nivelul structurilor medicale. Studenții și elevii recrutați desfășoară activitatea de sprijin doar în situația depășirii capacității structurilor existente, fiind stabilite persoane de contact și numere de telefon pentru fiecare dintre cei recrutați.”

 

prof. Raluca Brad

Citit 331 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Martie 2020 11:40
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

PARTENERI

brighton.jpgefnweb_eu.JPGeurope_eu.JPGministerulsanatatii_ro.jpgnmcuk_org.JPGoamr_ro.JPG