Scoala Postliceala Sanitara Carol Davila - Vin colindătorii în prag de sărbători

Simularea Examenului de certificare a calificării profesionale – 2020

Simularea examenului de certificare a calificării profesionale, proba scrisă, pentru elevii anului I...

Lecție de prim ajutor la Colegiul Energetic

Miercuri, 22 ianuarie 2020, la Colegiul Tehnic Energetic a avut loc o nouă activitate din cadrul Pro...

Ziua Unirii Principatelor Române – Mica Unire

24 ianuarie 1859 a rămas în istoria românilor ca data la care s-a înfăptuit Unirea...

24 ianuarie 2020 - zi liberă

Data de 24 ianuarie reprezintă Ziua Unirii Principatelor Române sau Mica Unire și este declara...

  • Simularea Examenului de certificare a calificării profesionale – 2020

  • Lecție de prim ajutor la Colegiul Energetic

  • Ziua Unirii Principatelor Române – Mica Unire

  • 24 ianuarie 2020 - zi liberă

Vin colindătorii în prag de sărbători

Vin colindătorii în prag de sărbători

Sărbătoarea Crăciunului este poate la fel de așteptată atât de cei mici, cât și de cei mari. Pentru fiecare are o semnificație aparte. Este timpul pentru colindele copilăriei, este momentul din an în care simțim mai mult că oricând nevoia de a fi cu „ai noștri ”, de a da și a primi îmbrățișări, de a oferi daruri tuturor și, mai ales, celor cu care viața nu a fost atât de generoasă. Este momentul în care privim cu urme de regret la trecut, dar cu speranță și credință la ce urmează.

La fel ca în fiecare an, Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” a reunit colaboratori de acum, dar și din alte timpuri, profesori, elevi pentru a cânta împreună colindele noastre românești.

După urarea de „Bun venit!”, adresată de doamna prof. Aurelia Șova, director al școlii noastre, copiii de la Școala Generală „Dr. Mioara Mincu” din Contești (județul Dâmbovița) au deschis cu emoție sărbătoarea din acest an.

Alături de prof. Daniel Alexandru (director adjunct), prof. Alina Radu (coordonator Programe și Proiecte educative), prof. de muzică Valentin Gheorghe și doamna Stela Huian, micii colindători ne-au întâmpinat cu zâmbete și căldură.

Colindele pregătite de ei ne-au emoționat și ne-au amintit de copilărie. La finalul programului, copiii au primit daruri din partea școlii noastre.

Domnul Președinte al Consiliului de Administrație, prof. univ. dr. Alexandru Ioan Mincu, prezent la eveniment, a afirmat: „Doresc să le mulțumesc copiilor! În urmă cu 40 de ani, în același sat de unde sunt copiii, colindam și eu. Ați cântat foarte frumos, vă felicităm și vă mulțumim! Vă rog să învățați, să fiți oameni extraordinari și să nu uitați de unde ați plecat. Felicit cadrele didactice de la Conțești pentru tot ceea ce fac cu acești copii, pentru lucrurile extraordinare pe care reușesc să le organizeze.”

Corul școlii noastre, coordonat de prof. Adriana Jerca, ne-a încântat cu colinde vechi tradiționale.

În final, așa cum ne-a obișnuit în ultimii 10 ani, Corul Melos Ton a fost din nou alături de noi și ne-a încântat, ca de fiecare dată, cu recitalul de colinde interpretate cu atât de mult har.

 

Mai multe imagini și materiale video de la eveniment se regăsesc pe pagina de Facebook a școlii: https://www.facebook.com/pg/SPSCD/photos/?tab=album&album_id=2590180044363303

 

prof. Raluca Brad

Citit 544 ori Ultima modificare Luni, 30 Decembrie 2019 22:13
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

PARTENERI

brighton.jpgefnweb_eu.JPGeurope_eu.JPGministerulsanatatii_ro.jpgnmcuk_org.JPGoamr_ro.JPG