Scoala Postliceala Sanitara Carol Davila - Şcoala Gimnazială „Dr. Mioara Mincu” – un nou an școlar

Jurnal European Nursing Module - România - octombrie 2019

Luni, 07 octombrie 2019, a avut loc prima întâlnire din cadrul schimbului de experiență ...

Premiile Nobel pentru Fizică și Chimie 2019

Premiul Nobel pentru fizică de anul acesta a revenit unor savanţi cu contribuţii la înţelegere...

Premiul Nobel pentru Medicină 2019

Oamenii de ştiinţă Gregg L. Semenza, Peter J. Ratcliffe şi William G. Kaelin sunt laureaţii Premiulu...

Vizită la Biblioteca Universității de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”

O echipă numeroasă de elevi, însoțiți de prof. Mariana Bărăscu Dogeanu și prof. Mioara Marcu, ...

 • Jurnal European Nursing Module - România - octombrie 2019

  Miercuri, 09 Octombrie 2019 21:30
 • Premiile Nobel pentru Fizică și Chimie 2019

  Miercuri, 09 Octombrie 2019 19:34
 • Premiul Nobel pentru Medicină 2019

  Luni, 07 Octombrie 2019 21:28
 • Vizită la Biblioteca Universității de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”

  Duminică, 06 Octombrie 2019 14:57
Şcoala Gimnazială „Dr. Mioara Mincu” – un nou an școlar

Şcoala Gimnazială „Dr. Mioara Mincu” – un nou an școlar

Odată cu sosirea toamnei, a început și un nou an şcolar plin de aşteptări la Şcoala Gimnazială „Dr. Mioara Mincu” din Conteşti, județul Dâmboviţa.

Bobocii aflaţi la început de drum, cu cele mai mari emoţii, dar şi ceilalţi elevi şi profesori au trecut pragul locului pe care îl vor numi „acasă”. Căci, pentru câteva ore, şcoala este „casa cunoaşterii”.

La acest eveniment, ca în fiecare an, a fost prezentă şi şcoala noastră, care sprijină visurile acestor copii prin parteneriatul pe care l-a dezvolat de mai mulți ani cu Şcoala Gimnazială „Dr. Mioara Mincu”. Doamnele prof. Cristina Costache şi Anca Mihai, însoţite de elevi ai şcolii, au participat la festivitatea de deschidere a anului şcolar 2019 – 2020. Elevii prezenţi au primit în dar rechizite din partea școlii noastre.

prof. Cristina Costache

„Începutul unui nou an școlar stârnește, pentru fiecare dintre noi, emoții diferite, amintiri, speranțe. Profesor fiind, aștepți cu nerăbdare să-ți revezi elevii, să descoperi cum au crescut, cum s-au maturizat, dar și să-i cunoști pe boboci. Pentru cadrele didactice, anul școlar se măsoară între septembrie, când debutează, și finalul examenelor, când se încheie. Însă, pentru elevi, drumul lor în viață începe cu prima zi de școală, iar succesul unei școli, performanța ei, se clădește în sala de clasă. Acolo se trăiesc emoțiile, succesele sau neîmplinirile, acolo se clădesc visurile și carierele, acolo îi creștem drepți și buni pe acești copii.

Școala Gimnazială „Dr. Mioara Mincu” din Conțești și-a deschis larg porțile pe 9 septembrie pentru un nou început, pentru un nou an școlar. Români fiind, am deschis festivitatea cu intonarea imnului național, iar ca buni creștini, am primit binecuvântarea divină din partea preoților. Festivitatea a continuat cu alocuțiunile invitaților, agent de poliție George Dobrescu, primarul Comunei Conțești, domnul Marian Alexandru și oaspeții noști dragi, reprezentanți ai Școlii Sanitare Postliceale „Carol Davila”, doamna Cristina Costache și Anca Mihai. Doamna director, Lucica Nicolae, a prezentat corpul profesoral și le-a urat celor prezenți mult succes și rezultate școlare foarte bune.” – a afirmat prof. Alina Radu, coordonator programe şi proiecte educative Şcoala Gimnazială ,,Dr. Mioara Mincu” - Conţeşti.

Parteneriatul public – privat, menit să genereze schimbări pozitive în învățământul din mediul rural, semnat între școala noastră și Școala Gimnazială „Dr. Mioara Mincu” din Conțești continuă şi pe parcursul anului școlar 2019 – 2020, colaborarea dintre cele două instituții partenere fiind o onoare şi o datorie de suflet. Doamna  Dr. Mioara Mincu, fondatoarea Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, şi-a legat întreaga sa viaţă, atât personală, cât şi profesională, de comuna Conţeşti, ca o adevărată fiică a acestui sat.

prof. Raluca Brad

Citit 248 ori Ultima modificare Luni, 23 Septembrie 2019 16:52
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

PARTENERI

brighton.jpgefnweb_eu.JPGeurope_eu.JPGministerulsanatatii_ro.jpgnmcuk_org.JPGoamr_ro.JPG