Scoala Postliceala Sanitara Carol Davila - Start pentru schimbul European Nursing Module – mai 2018

ANUNȚ IMPORTANT

Vineri, 25 ianuarie 2019,  toate școlile din țară vor fi închise din cauza răspândi...

24 ianuarie 2019 - zi liberă

Data de 24 ianuarie reprezintă Ziua Unirii Principatelor Române sau Mica Unire, iar din 2017, ...

24 ianuarie - Ziua Unirii Principatelor Române -

În fiecare an, pe 24 ianuarie, românii sărbătoresc Ziua Unirii Principatelor R...

- ADMITERE 2019 -

Elevii de clasa a XII - a și cei care au terminat liceul în anii anteriori și doresc să se pre...

 • ANUNȚ IMPORTANT

  Miercuri, 23 Ianuarie 2019 17:08
 • 24 ianuarie 2019 - zi liberă

  Miercuri, 23 Ianuarie 2019 17:05
 • 24 ianuarie - Ziua Unirii Principatelor Române -

  Miercuri, 23 Ianuarie 2019 15:23
 • - ADMITERE 2019 -

  Luni, 14 Ianuarie 2019 18:50
Start pentru schimbul European Nursing Module – mai 2018

Start pentru schimbul European Nursing Module – mai 2018

Luni, 07 mai 2018, a avut loc prima întâlnire a celui de-al treilea schimb de experiență European Nursing Module din acest an școlar. Au participat atât membrii Clubului ENM, cât și alți elevi interesați să interacționeze cu studenții străini.                    

Școala noastră va fi gazdă, timp de două săptămâni, pentru 4 studente din universităţi partenere ENM din Olanda și Elveția, după cum urmează:                                    

Avans University of Applied Sciences, Breda, Olanda: Danielle Tempels și Leonie Borbourgh  

Berner Bildungszentrum Pflege, Berna, Elveția: Leslie Gerber și Chiara Laura Schwägli

 

Au avut loc discuții și prezentări despre România și tradițiile noastre, despre sistemul de sănătate românesc și învățământul sanitar, susținute de prof. Raluca Simion ( coordonator Proiecte și Programe Internaționale, responsabil European Nursing Module ) și prof. Andreea Csolti ( șef Catedra de Nursing și Științe ).

A fost o atmosferă caldă, în care ne-am prezentat și am interacționat cu toții. S-au stabilit conexiuni și s-au descoperit afinități.

 

Întrebate despre așteptările pe care le au de la acest schimb de experiență, studentele străine ne-au răspuns:

„Vreau să văd ce diferențe sunt între România și Olanda. Vreau să știu mai multe despre respectarea drepturilor pacienților în țara voastră, despre cum se realizează educația pacientului.”

„Sunt curioasă să știu mai multe despre cultura și tradițiile din România, vreau să vizitez orașul și obiectivele turistice.”

„Aș dori să aflu mai multe despre cultura românească. Știu că sistemul de sănătate din Elveția este avansat față de cel din România, dar vreau să văd care sunt responsabilitățile unui asistent medical aici.”

 

Timp de două săptămâni, studentele din Olanda și Elveția, însoțite de profesori de nursing și elevi ai școlii noastre, vor desfășura programe de instruire practică în Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar-Arseni.

De asemenea, vor avea diverse ocazii să cunoască tradițiile și cultura noastră printr-un program diversificat ce va include și vizite la obiective turistice. Tot pe parcursul acestor două săptămâni vor avea loc mai multe întâlniri rezervate discuțiilor și reflecțiilor personale asupra experiențelor din acest schimb.

Prin acest program se dorește realizarea obiectivelor ENM ce vizează sesizarea diferențelor referitoare la sistemele sanitare, dezvoltarea abilităților de comunicare și relaționare, dezvoltarea conceptului de multiculturalitate.

 

Marți, programul de instruire clinică a studenților străini a debutat cu prima vizită la Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar-Arseni. Grupele mixte de elevi au obsevat procesele de îngrijire desfășurate pe secții, au interacționat cu asistenții medicali și pacienții. Au fost însoțiți de prof. Mirela Avram și elevi ai școlii noastre.

Mulțumim doamnei director de îngrijiri, Ana MAREȘ, pentru tot sprijinul acordat! Vom reveni cu detalii despre activitatea desfășurată.

 

prof. Raluca Brad

Citit 605 ori Ultima modificare Marți, 08 Mai 2018 20:07
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

PARTENERI

brighton.jpgefnweb_eu.JPGeurope_eu.JPGministerulsanatatii_ro.jpgnmcuk_org.JPGoamr_ro.JPG