Scoala Postliceala Sanitara Carol Davila - Schimbul European Nursing Module - 2019

Ziua Mondială de luptă împotriva Hipertensiunii Arteriale – 17 mai

Ziua Mondială de luptă împotriva Hipertensiunii Arteriale este marcată anual, la 17 mai, &icir...

Jurnal European Nursing Module - Olanda – mai 2019 (II)

Eleva noastră, Andreea Daniela Grigore (clasa II B – AMG), care participă la schimbul European...

- Diseminarea activităţii ENM -

Joi, 16 mai 2019, se încheie ultimul Schimb de experienţă din acest an al programului European...

Târgul Oferta Educațională 2019

În perioada 14 – 17 mai 2019, în Parcul Tineretului, Inspectoratul Școlar al Munic...

 • Ziua Mondială de luptă împotriva Hipertensiunii Arteriale – 17 mai

  Vineri, 17 Mai 2019 14:47
 • Jurnal European Nursing Module - Olanda – mai 2019 (II)

  Joi, 16 Mai 2019 08:20
 • - Diseminarea activităţii ENM -

  Miercuri, 15 Mai 2019 23:19
 • Târgul Oferta Educațională 2019

  Miercuri, 15 Mai 2019 23:03

banner2019

Schimbul European Nursing Module - 2019

Schimbul European Nursing Module - 2019

Prima întâlnire cu cei 15 studenți străini sosiți din Norvegia, Anglia, Belgia, Olanda, Elveția și Spania, participanți la schimbul de experiență EUROPEAN NURSING MODULE (ENM), a avut loc luni – 4 martie 2019, la sediul școlii noastre.

Au fost prezente la eveniment, doamna prof. Aurelia Șova – director al școlii noastre și doamna prof. Anca Grecu - director adjunct, prof. Alina Ioniță – responsabil Proiecte și Programe internaționle, prof. Mirela Avram – responsabil Instruire Clinică, dar și alte cadre didactice și numeroși elevi ai școlii noastre.

Imaginile și informațiile despre țara noastră le-au stârnit curiozitatea și în același timp dorința de a vizita cât mai multe locuri, iar prezentările susținute de prof. Alina Ioniță și prof. Raluca Brad le-au oferit o imagine de ansamblu asupra sistemului de sănătate românesc și detalii despre școala noastră. De asemenea, detaliile oferite de elevul Cristian Mihăescu, participant la schimbul ENM din Spania, a întregit acest tablou.

 

Oaspeții noștri au aflat detalii despre programul din următoarele două săptămâni, ce va cuprinde: un program de instruire practică în Spitalul Clinic de Urgență Bagdasar – Arseni, alături de elevi ai școlii noastre și sub coordonarea doamnei prof. Mirela Avram.

De asemenea, vor avea ocazia să cunoască tradițiile și cultura noastră printr-un program ce va include vizite la obiective turistice: Palatul Parlamentului, Muzeul Satului, Centrul istoric al Bucureștiului. În weekend, pentru două zile, surpriza va fi o excursie la munte, organizată de școala noastră, alături de elevii care i-ai însoțit în stagiul clinic.

 

Prin acest program se dorește realizarea obiectivelor ENM ce vizează sesizarea diferențelor referitoare la sistemele sanitare, dezvoltarea abilităților de comunicare și relaționare, dezvoltarea conceptului de multiculturalitate.

Studenții străini au primit primele daruri din partea noastră, sub forma mărțișoarelor. Cu această ocazie au aflat de tradiția românească conform căreia, în această perioadă a anului, se dăruiește un simbol al primăverii - mărțișorul.

 

Întrebați despre așteptările pe care le au de la acest schimb de experiență, răspunsurile generale au fost:

„Sunt interesat de diferențele dintre sistemul de sănătate din România și cel din țara mea. România a fost prima mea alegere pentru acest schimb!”

„Doresc să aflu mai multe despre România, să cunosc oameni noi, să interacționăm.”

A fost o primă întâlnire plină de zâmbete, dorință de cunoaștere, s-au schimbat impresii, informații și o nouă confirmare că nursingul este un limbaj comun.

 

Prof. Raluca BRAD

Citit 193 ori Ultima modificare Vineri, 08 Martie 2019 05:52
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

PARTENERI

brighton.jpgefnweb_eu.JPGeurope_eu.JPGministerulsanatatii_ro.jpgnmcuk_org.JPGoamr_ro.JPG