Scoala Postliceala Sanitara Carol Davila - O profesie pentru mâine – un vis împlinit

Creditul de studii INVESTEȘTE ÎN TINE

De acum poți achita taxa de școlarizare prin Creditul de studii „INVESTEȘTE ÎN TINE...

Tehnici de prim ajutor la Colegiul Energetic

Miercuri, 13 februarie 2019, profesori şi elevi ai claselor a XI-a şi a XII-a de la Colegiul Tehnic ...

ATELIERUL DE NUTRIŢIE – ediţia a VII-a

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” a organizat a VII-a ediție a „Atelierul...

Darwin Day – 12 februarie

Pe 12 februarie oamenii de știință din toată lumea celebrează Ziua Darwin. Evenimentul nu doar readu...

 • Creditul de studii INVESTEȘTE ÎN TINE

  Luni, 18 Februarie 2019 22:49
 • Tehnici de prim ajutor la Colegiul Energetic

  Joi, 14 Februarie 2019 18:59
 • ATELIERUL DE NUTRIŢIE – ediţia a VII-a

  Miercuri, 13 Februarie 2019 09:39
 • Darwin Day – 12 februarie

  Miercuri, 13 Februarie 2019 09:06
O profesie pentru mâine – un vis împlinit

O profesie pentru mâine – un vis împlinit

„O profesie pentru mâine” a fost tema prezentată de echipa Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, elevilor de clasa a XII-a de la Liceul Teoretic „C.A. Rosetti”.

Elevele care au reprezentat școala noastră au fost: Amariei (Ion) Dumitrița Beatrice și Ionașcu Elena Florica, clasa I K - AMG, coordonate de către prof. Eugenia Petrescu și Languris Ionela și Radu Codruța, clasa II C - AMG, coordonate de prof. Cristina Costache.

 

A fost prezentată oferta educațională a școlii, care organizează cursuri de calificare cu o durată de 3 ani pentru: Asistent Medical Generalist, Asistent Medical de Farmacie și Asistent Medical de Balneofiziokinetoterapie și recuperare medicală.

Au fost identificate calitățile, aptitudinile și valorile cerute de fiecare dintre cele trei calificări, precum altruismul, empatia, capacitatea de a lucra într-o echipă, abilitatea de a te face plăcut pentru a însenina viața pacientului, însă nu au fost omise nici satisfacțiile, dar și dificultățile ce pot surveni pe parcursul exercitării profesiei.

 

Liceenii au fost receptivi la informațiile despre partenerii școlii noastre (clinici și spitale private / de stat, farmacii, centre de recuperare ), dar și despre numeroasele activități extracurriculare și schimburile de experiență internaționale. Astfel, au aflat că elevii noștri au oportunitatea de a efectua stagii practice în spitale și clinici din străinătate prin schimburile de experiență și proiectele europene derulate pe toată durata studiilor; de asemenea, pot accesa burse de pregătire profesională prin Modulul European de Nursing ( European Nursing Module ).

 

Cei prezenți au primit revista școlii nostre, „Zâmbet în Alb”, o sursă completă de informare cu privire la oferta educațională și un posibil ghid în vederea admiterii la Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila”.

 

Impresii ale elevilor noștri, participanți la activitate:

„Doresc să împărtășesc câteva lucruri ce m-au impresionat la adolescenții întâlniți, printre care: seriozitatea cu care tratează viitorul lor, inteligența, determinarea, interesul pentru informațiile prezentate, cunoștințele de cultură generală din domeniul medical. Mă bucur că am întâlnit tineri minunați, frumoși, hotărâți, maturi, pregătiți pentru societatea actuală.

 Am plecat din acest liceu plăcut impresionată și sper că am câștigat cel puțin un viitor coleg. Marea familie a școlii noastre este gata să îi primească pe toți cei care doresc să urmeze profesia de asistent medical.” - Elena Florica Ionașcu (I K – AMG)

 

Ionela Languris (II C – AMG): „Participarea la această activitate a fost o experiență frumoasă. Elevii ne-au ascultat cu atenție, au fost interesați să afle cât mai multe despre școala noastră, ne-au adresat multe întrebări și sper să opteze cât mai mulți pentru profesia de asistent medical. Le doresc mult succes în continuare!”    

 

prof. Eugenia Petrescu

prof. Raluca Brad

Citit 1484 ori Ultima modificare Vineri, 09 Februarie 2018 22:46
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

PARTENERI

brighton.jpgefnweb_eu.JPGeurope_eu.JPGministerulsanatatii_ro.jpgnmcuk_org.JPGoamr_ro.JPG