Scoala Postliceala Sanitara Carol Davila - O profesie pentru mâine – un vis împlinit

EXAMENUL DE CERTIFICARE A CALIFICĂRII PROFESIONALE - AMG - august 2018

Luni, 13 august 2018, absolvenții de la calificarea asistent medical generalist au susținut proba or...

Alegerea profesiei de asistent medical – vocație și dăruire

Nu ți-ai ocupat încă locul la cea mai căutată școală sanitară? Grăbește-te! A mai rămas foar...

ASISTENTUL MEDICAL DE FARMACIE - un om în slujba altor oameni

Profesia de Asistent Medical de Farmacie se defineşte prin profesionalism, responsabilitate, acurate...

ORGANIZAREA ŞI DESFĂŞURAREA EXAMENULUI DE CERTIFICARE A CALIFICĂRII PROFESIONALE - AMG - august 2018

ORGANIZAREA ŞI DESFĂŞURAREA EXAMENULUI DE CERTIFICARE A CALIFICĂRII PROFESIONALE ASISTENT MEDICAL G...

 • EXAMENUL DE CERTIFICARE A CALIFICĂRII PROFESIONALE - AMG - august 2018

  Miercuri, 15 August 2018 20:43
 • Alegerea profesiei de asistent medical – vocație și dăruire

  Miercuri, 15 August 2018 18:48
 • ASISTENTUL MEDICAL DE FARMACIE - un om în slujba altor oameni

  Miercuri, 15 August 2018 18:24
 • ORGANIZAREA ŞI DESFĂŞURAREA EXAMENULUI DE CERTIFICARE A CALIFICĂRII PROFESIONALE - AMG - august 2018

  Joi, 09 August 2018 19:43

banner2018 12

O profesie pentru mâine – un vis împlinit

O profesie pentru mâine – un vis împlinit

„O profesie pentru mâine” a fost tema prezentată de echipa Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, elevilor de clasa a XII-a de la Liceul Teoretic „C.A. Rosetti”.

Elevele care au reprezentat școala noastră au fost: Amariei (Ion) Dumitrița Beatrice și Ionașcu Elena Florica, clasa I K - AMG, coordonate de către prof. Eugenia Petrescu și Languris Ionela și Radu Codruța, clasa II C - AMG, coordonate de prof. Cristina Costache.

 

A fost prezentată oferta educațională a școlii, care organizează cursuri de calificare cu o durată de 3 ani pentru: Asistent Medical Generalist, Asistent Medical de Farmacie și Asistent Medical de Balneofiziokinetoterapie și recuperare medicală.

Au fost identificate calitățile, aptitudinile și valorile cerute de fiecare dintre cele trei calificări, precum altruismul, empatia, capacitatea de a lucra într-o echipă, abilitatea de a te face plăcut pentru a însenina viața pacientului, însă nu au fost omise nici satisfacțiile, dar și dificultățile ce pot surveni pe parcursul exercitării profesiei.

 

Liceenii au fost receptivi la informațiile despre partenerii școlii noastre (clinici și spitale private / de stat, farmacii, centre de recuperare ), dar și despre numeroasele activități extracurriculare și schimburile de experiență internaționale. Astfel, au aflat că elevii noștri au oportunitatea de a efectua stagii practice în spitale și clinici din străinătate prin schimburile de experiență și proiectele europene derulate pe toată durata studiilor; de asemenea, pot accesa burse de pregătire profesională prin Modulul European de Nursing ( European Nursing Module ).

 

Cei prezenți au primit revista școlii nostre, „Zâmbet în Alb”, o sursă completă de informare cu privire la oferta educațională și un posibil ghid în vederea admiterii la Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila”.

 

Impresii ale elevilor noștri, participanți la activitate:

„Doresc să împărtășesc câteva lucruri ce m-au impresionat la adolescenții întâlniți, printre care: seriozitatea cu care tratează viitorul lor, inteligența, determinarea, interesul pentru informațiile prezentate, cunoștințele de cultură generală din domeniul medical. Mă bucur că am întâlnit tineri minunați, frumoși, hotărâți, maturi, pregătiți pentru societatea actuală.

 Am plecat din acest liceu plăcut impresionată și sper că am câștigat cel puțin un viitor coleg. Marea familie a școlii noastre este gata să îi primească pe toți cei care doresc să urmeze profesia de asistent medical.” - Elena Florica Ionașcu (I K – AMG)

 

Ionela Languris (II C – AMG): „Participarea la această activitate a fost o experiență frumoasă. Elevii ne-au ascultat cu atenție, au fost interesați să afle cât mai multe despre școala noastră, ne-au adresat multe întrebări și sper să opteze cât mai mulți pentru profesia de asistent medical. Le doresc mult succes în continuare!”    

 

prof. Eugenia Petrescu

prof. Raluca Brad

Citit 1302 ori Ultima modificare Vineri, 09 Februarie 2018 22:46
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

PARTENERI

brighton.jpgedu_ro.jpgefnweb_eu.JPGeurope_eu.JPGministerulsanatatii_ro.jpgnmcuk_org.JPGoamr_ro.JPG