Scoala Postliceala Sanitara Carol Davila - Jurnal European Nursing Module - România - octombrie 2019

La mulți ani, dragi copii!

1 Iunie este ziua în care sărbătorim puritatea, inocența, fericirea în stare pură, copilul din noi. ...

Ziua Mondială fără Tutun

În fiecare an, în data de 31 Mai, Organizația Mondială a Sănătății împreună cu partenerii internațio...

ȘI TU POȚI LUCRA ȊN FARMACIE!

De cȃte ori te-ai gȃndit cȃt de mult ți-ar plăcea să lucrezi ȋntr-o farmacie? Să poți zȃmbi atunci ...

Alegerea profesiei de asistent medical – vocație și dăruire

Nu ți-ai ocupat locul la cea mai căutată școală sanitară? Grăbește-te! Campania de Admitere în anul ...

  • La mulți ani, dragi copii!

  • Ziua Mondială fără Tutun

  • ȘI TU POȚI LUCRA ȊN FARMACIE!

  • Alegerea profesiei de asistent medical – vocație și dăruire

cdavila 1 cover 1170x250 2020 3

Jurnal European Nursing Module - România - octombrie 2019

Jurnal European Nursing Module - România - octombrie 2019

Luni, 07 octombrie 2019, a avut loc prima întâlnire din cadrul schimbului de experiență EUROPEAN NURSING MODULE ( ENM ) din acest an școlar.

Studenții sosiți din Spania - Nuria Mas, Marta Roque Padrosa și Daniel Boiangiu de la Universitatea Rovira i Virgili, Tarragona – Tortosa, Laura Sanchez și Jara Esteban de la Universitatea Francisco de Vitoria din Madrid - s-au întâlnit cu cadrele didactice și elevii școlii noastre. Au avut loc discuții pe teme legate de sistemele de sănătate, profesia de asistent medical și învățământul sanitar din Europa.

Prof. Alina Ioniță a vorbit despre oferta educațională și proiectele pe care SPSCD le derulează, iar prof. Raluca Simion le-a prezentat cele mai importante obiective turistice și o parte din tradițiile românești, stârnind curiozitatea și în același timp dorința oaspeților de a vizita cât mai multe locuri din țara noastră.

Prof. Raluca Brad a prezentat mai multe informații despre sistemul medical din România și a răspuns întrebărilor acestora despre asigurările de sănătate, despre principalele cauze de deces în rândul populației din țara noastră sau despre serviciile de urgență existente.

Au participat la eveniment și prof. Aurelia Șova - director al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, Thierry Landry - director de dezvoltare, prof. Alice Ragazan - șef Catedra de Nursing și Științe, prof. Mirela Avram - responsabil Instruire Clinică și alte cadre didactice ale școlii.   

Oaspeții noștri au aflat cu această ocazie și programul din următoarele două săptămâni, ce va cuprinde: instruire clinică în spitale de stat, dar și o vizită într-un spital privat, întâlniri pentru discuții și reflecții; de asemenea, vor avea loc vizite la obiectivele turistice din București. Prin acest program se dorește realizarea obiectivelor ENM ce vizează sesizarea diferențelor referitoare la sistemele sanitare, dezvoltarea abilităților de comunicare și relaționare, dezvoltarea conceptului de multiculturalitate.

Vom reveni cu impresii de la activitate.

 

prof. Raluca BRAD

Citit 722 ori Ultima modificare Miercuri, 09 Octombrie 2019 21:30
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

PARTENERI

brighton.jpgefnweb_eu.JPGeurope_eu.JPGministerulsanatatii_ro.jpgnmcuk_org.JPGoamr_ro.JPG