Scoala Postliceala Sanitara Carol Davila - Jurnal ENM - Impresii de weekend la munte -

Ziua Mondială de luptă împotriva Hipertensiunii Arteriale – 17 mai

Ziua Mondială de luptă împotriva Hipertensiunii Arteriale este marcată anual, la 17 mai, &icir...

Jurnal European Nursing Module - Olanda – mai 2019 (II)

Eleva noastră, Andreea Daniela Grigore (clasa II B – AMG), care participă la schimbul European...

- Diseminarea activităţii ENM -

Joi, 16 mai 2019, se încheie ultimul Schimb de experienţă din acest an al programului European...

Târgul Oferta Educațională 2019

În perioada 14 – 17 mai 2019, în Parcul Tineretului, Inspectoratul Școlar al Munic...

 • Ziua Mondială de luptă împotriva Hipertensiunii Arteriale – 17 mai

  Vineri, 17 Mai 2019 14:47
 • Jurnal European Nursing Module - Olanda – mai 2019 (II)

  Joi, 16 Mai 2019 08:20
 • - Diseminarea activităţii ENM -

  Miercuri, 15 Mai 2019 23:19
 • Târgul Oferta Educațională 2019

  Miercuri, 15 Mai 2019 23:03

banner2019

Jurnal ENM - Impresii de weekend la munte -

Jurnal ENM - Impresii de weekend la munte -

După o săptămână de instruire practică în Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar Arseni”, weekendul a fost rezervat cunoașterii tradițiilor și obiceiurilor românești. Studenții din Spania, Anglia, Belgia, Olanda, Norvegia și Elveția, împreună cu elevi ai școlii noastre, au petrecut weekend-ul la munte. Printre obiectivele vizitate au fost Cetatea Râșnov, cetatea și orașul Brașov.

 

Câteva impresii ale participanților

„Am petrecut un weekend minunat și am avut ocazia să interacționăm, să ne cunoaștem mai bine. A fost o experiență frumoasă! Mă bucur pentru că am putut petrece mai mult timp împreună. Aceste schimburi de experiență demonstrează faptul că între oameni nu pot exista bariere, nici măcar cele legate de comunicarea în diferite limbi.”

„Ne-am simțit bine și am avut ocazia să ne cunoaștem mai mult cu elevii care ne-au însoțit în ultimele zile. Obiectivele turistice au fost interesante.”

„Am petrecut momente minunate împreună! Locurile vizitate au fost extraordinare, iar mâncarea românească a fost foarte gustoasă! A fost o bună oportunitate să ne cunoaștem mai bine. Vă mulțumim foarte mult pentru tot!”

 

Schimburile de experiență European Nursing Module au ca obiective sesizarea diferențelor referitoare la sistemele sanitare din diferite țări, observarea tehnicilor de nursing, dezvoltarea abilităților de comunicare și a conceptului de multiculturalitate. Din dorința de a schimba impresii despre nursing, istorie și tradiție, Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” organizează constant în ultimii ani aceste schimburi de experiență internaționale. Elevii noștri intră astfel în contact direct cu elevi sau studenți ce vin din medii educaționale diferite și au oportunitatea îmbunătățirii aptitudinilor sociale și de comunicare.

În cadrul Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, prin Comisia de Proiecte şi Parteneriate internaționale, sunt organizate mai multe activităţi cu specific internațional. Una dintre cele mai importante activități este conturată de Modulul European de Nursing (ENM), în care Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” activează din 1999, ca prima școală din București ce a devenit membră al modulului.

În fiecare an şcolar, activitatea din cadrul European Nursing Module se desfăşoară în trei perioade: octombrie, martie şi mai. În aceste perioade școala oferă burse pentru cei mai buni elevi ai școlii, care pentru două săptămâni efectuează stagii de instruire clinică în cele mai bune şcoli de nursing din Europa. În acelaşi timp organizează programe pentru procesul de instruire clincă şi activităţi culturale pentru elevii sau studenții care ne vizitează şcoala.

 

prof. Raluca Brad

Citit 190 ori Ultima modificare Luni, 11 Martie 2019 19:44
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

PARTENERI

brighton.jpgefnweb_eu.JPGeurope_eu.JPGministerulsanatatii_ro.jpgnmcuk_org.JPGoamr_ro.JPG