Scoala Postliceala Sanitara Carol Davila - Jurnal ENM - Impresii de weekend la munte -

Învățăm de la cei mai buni din linia întâi!

Suntem mândri de ei! Sunt un exemplu pentru noi toți. Ei sunt colegii noștri, medici și asiste...

CAMPANIA DE ADMITERE CONTINUĂ - PREÎNSCRIE-TE ONLINE!

Campania de Admitere în anul școlar 2020 – 2021 este în desfășurare! Grăbește-te s...

Nu uita de bunicii singuri!

„Cine are părinți, pe pământ, nu în gând...(...) / Cine are părinţi, î...

Cum arată o unitate de terapie intensivă COVID-19 din Coreea de Sud

Într-o unitate de Terapie intensivă din Coreea de Sud, în care sunt tratați pacienții in...

  • Învățăm de la cei mai buni din linia întâi!

  • CAMPANIA DE ADMITERE CONTINUĂ - PREÎNSCRIE-TE ONLINE!

  • Nu uita de bunicii singuri!

  • Cum arată o unitate de terapie intensivă COVID-19 din Coreea de Sud

cdavila 1 cover 1170x250 2020 3

Jurnal ENM - Impresii de weekend la munte -

Jurnal ENM - Impresii de weekend la munte -

După o săptămână de instruire practică în Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar Arseni”, weekendul a fost rezervat cunoașterii tradițiilor și obiceiurilor românești. Studenții din Spania, Anglia, Belgia, Olanda, Norvegia și Elveția, împreună cu elevi ai școlii noastre, au petrecut weekend-ul la munte. Printre obiectivele vizitate au fost Cetatea Râșnov, cetatea și orașul Brașov.

 

Câteva impresii ale participanților

„Am petrecut un weekend minunat și am avut ocazia să interacționăm, să ne cunoaștem mai bine. A fost o experiență frumoasă! Mă bucur pentru că am putut petrece mai mult timp împreună. Aceste schimburi de experiență demonstrează faptul că între oameni nu pot exista bariere, nici măcar cele legate de comunicarea în diferite limbi.”

„Ne-am simțit bine și am avut ocazia să ne cunoaștem mai mult cu elevii care ne-au însoțit în ultimele zile. Obiectivele turistice au fost interesante.”

„Am petrecut momente minunate împreună! Locurile vizitate au fost extraordinare, iar mâncarea românească a fost foarte gustoasă! A fost o bună oportunitate să ne cunoaștem mai bine. Vă mulțumim foarte mult pentru tot!”

 

Schimburile de experiență European Nursing Module au ca obiective sesizarea diferențelor referitoare la sistemele sanitare din diferite țări, observarea tehnicilor de nursing, dezvoltarea abilităților de comunicare și a conceptului de multiculturalitate. Din dorința de a schimba impresii despre nursing, istorie și tradiție, Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” organizează constant în ultimii ani aceste schimburi de experiență internaționale. Elevii noștri intră astfel în contact direct cu elevi sau studenți ce vin din medii educaționale diferite și au oportunitatea îmbunătățirii aptitudinilor sociale și de comunicare.

În cadrul Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, prin Comisia de Proiecte şi Parteneriate internaționale, sunt organizate mai multe activităţi cu specific internațional. Una dintre cele mai importante activități este conturată de Modulul European de Nursing (ENM), în care Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” activează din 1999, ca prima școală din București ce a devenit membră al modulului.

În fiecare an şcolar, activitatea din cadrul European Nursing Module se desfăşoară în trei perioade: octombrie, martie şi mai. În aceste perioade școala oferă burse pentru cei mai buni elevi ai școlii, care pentru două săptămâni efectuează stagii de instruire clinică în cele mai bune şcoli de nursing din Europa. În acelaşi timp organizează programe pentru procesul de instruire clincă şi activităţi culturale pentru elevii sau studenții care ne vizitează şcoala.

 

prof. Raluca Brad

Citit 467 ori Ultima modificare Luni, 11 Martie 2019 19:44
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

PARTENERI

brighton.jpgefnweb_eu.JPGeurope_eu.JPGministerulsanatatii_ro.jpgnmcuk_org.JPGoamr_ro.JPG