Scoala Postliceala Sanitara Carol Davila - Inovaţie în medicină – Conferinţa FUTURE HEALTHCARE

Învățăm de la cei mai buni din linia întâi!

Suntem mândri de ei! Sunt un exemplu pentru noi toți. Ei sunt colegii noștri, medici și asiste...

CAMPANIA DE ADMITERE CONTINUĂ - PREÎNSCRIE-TE ONLINE!

Campania de Admitere în anul școlar 2020 – 2021 este în desfășurare! Grăbește-te s...

Nu uita de bunicii singuri!

„Cine are părinți, pe pământ, nu în gând...(...) / Cine are părinţi, î...

Cum arată o unitate de terapie intensivă COVID-19 din Coreea de Sud

Într-o unitate de Terapie intensivă din Coreea de Sud, în care sunt tratați pacienții in...

  • Învățăm de la cei mai buni din linia întâi!

  • CAMPANIA DE ADMITERE CONTINUĂ - PREÎNSCRIE-TE ONLINE!

  • Nu uita de bunicii singuri!

  • Cum arată o unitate de terapie intensivă COVID-19 din Coreea de Sud

cdavila 1 cover 1170x250 2020 3

Inovaţie în medicină – Conferinţa FUTURE HEALTHCARE

Inovaţie în medicină – Conferinţa FUTURE HEALTHCARE

Joi, 14 martie, a avut loc Conferința în domeniul sănătăţii - Future Healthcare - organizată de wall-street.ro, la Hotelul Sheraton, unde au fost prezente şi cadre didactice din partea Şcolii Postliceale Sanitare „Carol Davila”. În cadrul conferinţei au avut loc dezbateri din două domenii înrudite: serviciile medicale şi industria farmaceutică.

În deschiderea conferinţei, domnul profesor dr. Alexandru Rafila, membru în Comitetul Executiv al Organizației Mondiale a Sănătăţii, a prezentat problema consumului de antibiotice și pericolul pe care îl reprezintă creşterea rezistenţei la antibiotice. Tot în deschidere, a fost abordat subiectul inovaţiei în domeniul medical, despre care a vorbit domnul Maciej Malenda - Innovation and New Business Director Medicover.

 

Prima categorie de dezbateri – domeniul serviciilor medicale - a reunit lideri din sistemul public și mediul privat care au abordat teme de actualitate și tendințele din piață. Au participat: Carmen Orban - manager general Institutul Fundeni, Wargha Enayati - antreprenor Enayati Group, Dan Mitreafondator Neuroaxis şi Dorin Bica - cofondator Neurohope.

Concluziile prezentatorilor în subiectul legat de cele mai stringente probleme ale sistemului medical au fost necesitatea de a lucra în echipe multispecializate, în care pacientul să fie în centrul atenţiei, şi problemele din unele spitale de stat neperformante: gestionarea resurselor, infrastructura veche, investiţii mari în resursa umană în detrimentul actului medical. S-a adus în discuţie şi standardul anti-mită care trebuie implementat în toate structurile medicale din Romania până în anul 2020.

 

A doua categorie de dezbateri, a liderilor din industria farmaceutică, la care au participat Mihaela Ungureanu - CEO Farmaciile Dona, Diana Mereu - Director Executiv RASCI, Mirela Iordan - Country Manager Pfizer,Paul Radu - Market Access and Government Affairs Director La Roche România şi Cătălin Radu - Country Commercial Lead Bayer Pharmaceuticals, a avut ca subiecte: accesul la medicamente, introducerea în România a mecanismului de serializare şi verificare a medicamentelor, importanţa dialogului medic-pacient, eficienţa programelor naționale de sănătate pentru pacienți, schimbările în legislaţie.

 

Digitalizarea marketingului a fost prezentarea din finalul conferinţei susţinută de Doru Mircea. Platforma Doctrina permite medicilor și farmaciștilor acces direct la informații despre patologii şi produse farmaceutice, prin intermediul conținutului video şi acoperă 70% dintre farmaciștii si asistenții de farmacie înscrişi în platformă. În continuare industria farma din Romania alocă majoritatea resurselor către canalele tradiționale de comunicare: televiziunea, radio-ul și evenimentele tip simpozion, deși pe canalele digitale pot fi măsurați și urmăriți mai mulți indicatori de interacțiune și eficienţa comunicării este incomparabil mai bună. 

 

În viitor, medicina și medicamentele vor fi dedicate fiecărui pacient, pe baza profilului genetic al acestuia. „Vorbim de vaccin în cancer, vorbim de mecanismul imunizat care să fie activat să lupte în cancer, deci sunt multe progrese în zonele unde genetica şi tehnologia îl aduc”, a explicat Mirela Iordan, Country manager Pfizer.

Subiectele de actualitate dezbătute: accesul la inovaţie în domeniul sănătăţii, problema consumului de antibiotice, eficienţa programelor naţionale de sănătate şi schimbările în legislaţie sunt preocupări care integrează toți participanții din instituțiile de profil în lupta pentru o societate mai sănătoasă.

 

Din partea Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” au participat: prof. Anca Celina Grecu, director adjunct - șef Catedra Farmacie; prof. Gelu Costache - șef Catedra Balneofiziokinetoterapie și Recuperare; prof. Cristina Costache; prof. Anca Mihai.

 

prof. Anca Celina Grecu

director adjunct

șef Catedra Farmacie

                                       

Citit 294 ori Ultima modificare Luni, 25 Martie 2019 20:11
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

PARTENERI

brighton.jpgefnweb_eu.JPGeurope_eu.JPGministerulsanatatii_ro.jpgnmcuk_org.JPGoamr_ro.JPG