Scoala Postliceala Sanitara Carol Davila - “GlicoDay” – Ediţia a II-a

România se îndreaptă spre o criză de personal majoră în sectorul educației

România se îndreaptă spre o criză de personal puternică în sectorul educației, în condițiile în care...

Târgul de Oferte Educaționale 2022

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” și Liceul Teoretic „Dr. Mioara Mincu” vă așteaptă la Târg...

Povestea unui campion - David Popovici

Realizarea lui David Popovici la Campionatul Mondial de înot de la Budapesta nu a mai fost întâlnită...

Concurs online - Ziua Iei - 24 iunie 2022

Dragi elevi, stimați absolvenți, Ne alăturam și noi celor care sărbătoresc Ziua Iei, azi - 24 iunie...

  • România se îndreaptă spre o criză de personal majoră în sectorul educației

  • Târgul de Oferte Educaționale 2022

  • Povestea unui campion - David Popovici

  • Concurs online - Ziua Iei - 24 iunie 2022

cdavila 1 cover 1170x250 2020 3

“GlicoDay” – Ediţia a II-a

“GlicoDay” – Ediţia a II-a

Şcoala Postliceală Sanitară "Carol Davila" organizează vineri, 13 noiembrie 2015, în Galeriile Comerciale Esplanada, Cora Pantelimon, un eveniment dedicat Zilei Mondiale a Diabetului în scopul de a atrage atenţia publicului larg asupra acestei boli şi asupra incindenţei acestui diagnostic.

Activitatea GlicoDay - EDIŢIA a II-a, desfăşurată în parteneriat cu Chimimimportexport Plurimex SRL, presupune realizarea a peste 2000 de testări GRATUITE a valorilor glicemiei şi tensiunii arteriale, pentru clienţii Galeriei Comerciale Esplanada, din Cora Pantelimon. Acţiunea se va desfăşura în intervalul orar 08.00-20.00. De asemenea, cei care doresc o interpretare a valorii glicemiei şi a tensiunii arteriale se pot adresa cadrelor medicale prezente la eveniment, alături de voluntari, elevi ai şcolii noastre.

 Prof. Sorina Negrei, coordonatorul evenimentului. “Anul trecut şcoalal noastră a demarat această campanie de conştientizare a problemelor pe care diabetul le ridică asupra sănătăţii oamenilor şi anul acesta o vom continua cu speranţa că tot mai mulţi oameni vor acorda o mai mare atenţie cauzelor ce provoacă diabetul şi vor preveni apariţia bolii. Ne propunem să venim în sprijinul oamenilor care doresc să îşi testeze valoarea glicemiei şi din lipsă de timp sau neglijenţă, ori necunoaştere a importanţei, amână această investigaţie. Astfel, clienţii Galeriilor Comerciale Esplanada vor avea posibilitatea ca de Ziua Mondială a Diabetului să obţină, cu ajutorul echipei noastre, o evaluare gratuită a glicemiei”,

Partener în cadrul acestei campanii de educare, Compania Chimimimportexport Plurimex SRL a oferit materialele necesarepentru îndeplinirea scopului activităţii "GlicoDay", respectiv 6 glucometre, 2000 de teste de glicemie, 2000 de ace şi 2000 de perechi de mănuşi.

Dr. Silviu Ioneşti, reprezentant medical al Chimimportexport Plurimex: "Considerăm că publicul trebuie avertizat asupra necesităţii recunoaşterii precoce a diabetului zaharat, asupra prevenirii bolii şi a serioaselor consecinţe ale acesteia, iar în această Zi Mondială a Diabetului se trage un semnal de alarmă la nivel mondial. Atât specialiştii în domeniu, cât şi companiile farmaceutice sunt preocupate de incidenţa acestei boli.

Investiţiile privind educaţia în diabet şi în programele de prevenire ale diabetului sunt strategii de economisire pe termen lung şi vor furniza îmbunătăţiri semnificative ale calităţii vieţii persoanelor cu diabet şi a celor din categoriile de risc."

Ziua Mondială a Diabetului este sărbătorită în fiecare an în data de 14 noiembrie, la inițiativa Federației Internaționale de Diabet (IDF), cu sprijinul Organizației Mondiale a Sănătății.

Data de 14 noiembrie este, totodată, ziua de naștere a fiziologului și farmacologului canadian Frederick Banting (1891-1941), cel care a studiat secreția internă a pancreasului și a introdus insulina în terapie, în octombrie 1922. Insulina a fost descoperită în 1921 de dr. Nicolae Paulescu și a însemnat miracolul salvării unui număr enorm de vieți omenești în ultimii 80 de ani.

Această zi este marcată la nivel internațional de toate asociațiile membre ale IDF, de furnizorii de servicii de sănătate, cât și de persoanele afectate de diabet, fiind cea mai mare campanie mondială de informare asupra diabetului.

Tema Zilei Mondiale  a Diabetului din acest an este "Alimentația sănătoasă și Diabetul".

Scopul acestui eveniment este să  ofere o mai bună informare persoanelor care suferă de diabet, reprezentând și o manieră de implicare și de informare a publicului, în general – cei care au persoane apropiate care suferă de această boală, publicul larg, profesioniștii din domeniul sănătății și autoritățile publice. Este deja cunoscut faptul că această boală este una parşivă, adesea asimptomatică.

Şcoala Postliceală Sanitară "Carol Davila" este o instituţie de învăţământ preuniversitar particular acreditată care de 26 de ani pregăteşte asistenţi medicali în trei calificări: Asistenţi Medicali Generalişti, Asistenţi Medicali de Farmacie şi Asistenți Medicali de Balneofiziokinetoterapie și Recuperare. 
Fondată în 1990 şi condusă până în anul 2008 de către Dr. Mioara Mincu, şcoala îşi continuă acum activitatea sub patronajul Fundaţiei Umaniste “Dr. Mioara Mincu”.

 

» Unii oameni sunt prea obosiţi ca sǎ vǎ dǎruiascǎ un ZÂMBET. Dǎruiţi-le voi unul, pentru cǎ nimeni nu are mai mare nevoie de un zâmbet decât acela care nu-l mai poate dǎrui. «

Dr. Mioara Mincu


Prof. Sorina NEGREI
Şcoala Postliceală Sanitară "Carol Davila"
Str. Viitorului 161 - 163, sector 2, 020609 Bucureşti
România

www.scoalacdavila.ro

e-mail:Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.
office:      +40 21 610 70 68
mobile: +40 723 602 406

 

 

 

Ramona (GUŢU) BANDRABUR

Director Comunicare

Fundaţia Umanistă Dr. Mioara Mincu

Şcoala Postliceală Sanitară "Carol Davila"

Str. Viitorului 161 - 163, sector 2, 020609 Bucureşti, România

www.scoalacdavila.ro

email:      Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

office:      +40 21 610 70 68
mobile:    +40 722 159 529;  +40 763 619 311

View the embedded image gallery online at:
https://scoalacdavila.ro/glicoday-editia-a-ii-a#sigProId30d89b238d

Citit 5804 ori Ultima modificare Duminică, 03 Ianuarie 2016 23:51
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

PARTENERI

brighton.jpgefnweb_eu.JPGeurope_eu.JPGministerulsanatatii_ro.jpgnmcuk_org.JPGoamr_ro.JPG