Scoala Postliceala Sanitara Carol Davila - EUROPEAN VOCATIONAL SKILLS WEEK

Jurnal European Nursing Module - România - octombrie 2019

Luni, 07 octombrie 2019, a avut loc prima întâlnire din cadrul schimbului de experiență ...

Premiile Nobel pentru Fizică și Chimie 2019

Premiul Nobel pentru fizică de anul acesta a revenit unor savanţi cu contribuţii la înţelegere...

Premiul Nobel pentru Medicină 2019

Oamenii de ştiinţă Gregg L. Semenza, Peter J. Ratcliffe şi William G. Kaelin sunt laureaţii Premiulu...

Vizită la Biblioteca Universității de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”

O echipă numeroasă de elevi, însoțiți de prof. Mariana Bărăscu Dogeanu și prof. Mioara Marcu, ...

 • Jurnal European Nursing Module - România - octombrie 2019

  Miercuri, 09 Octombrie 2019 21:30
 • Premiile Nobel pentru Fizică și Chimie 2019

  Miercuri, 09 Octombrie 2019 19:34
 • Premiul Nobel pentru Medicină 2019

  Luni, 07 Octombrie 2019 21:28
 • Vizită la Biblioteca Universității de Medicină şi Farmacie „Carol Davila”

  Duminică, 06 Octombrie 2019 14:57
EUROPEAN VOCATIONAL SKILLS WEEK

EUROPEAN VOCATIONAL SKILLS WEEK

Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale ( ANPCDEFP ) a organizat Ziua Porților Deschise, din cadrul Săptămânii europene a competențelor profesionale - European Vocational Skills Week. În cadrul evenimentului, au avut loc discuții, schimburi de idei între participanți, iar experții ANPCDEFP au răspuns întrebărilor despre dezvoltarea și promovarea proiectelor de mobilitate și despre parteneriatele strategice în domeniul formării profesionale.

 Comisia Europeană a organizat pentru prima dată evenimentul  European Vocational Skills Week, ocazie cu care au fost desfășurate, în săptămâna 05 – 09 decembrie 2016, diverse evenimente și activități de către companii, furnizori de formare profesională, parteneri sociali.

 În programul de activități pe care ANPCDEFP l-a desfășurat în această săptămână, a avut loc și un târg al poveștilor VET.

Școala Postliceală Sanitară  „Carol Davila”, a fost reprezentată de doamna prof. Larisa Costin (responsabil Comisia Proiecte și parteneriate internaționale) și a participat cu Programul Erasmus + „Professional training for a career în the European Health care system”, prezentând impresiile elevilor și filmul echipei din Germania.

 „Multumim echipei proiectului Erasmus+ ”Professional training for a career in the European Health Care System” derulat de Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” pentru că ne-a transmis un filmuleț realizat chiar de participanții la mobilitatea din Germania.” – a declarat doamna Ioana Sticea – Mera, expert - Departament proiecte de mobilitate - Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale.  

 Mai jos, puteți citi câteva impresii ale participanților la mobilitate:

Balcan Dana  ( clasa III A – AMG ), Erasmus + Germania 

 „Încă de la început m-a impresionat felul în care am fost primiți, fiindu-ne prezentată reședința, regulile de funcționare ale acesteia. Am fost prezentați rezidenților și ni s-a prezentat programul nostru de lucru. Ne așteptau 3 săptămâni bine organizate, stagiu de practică de luni până vineri, iar sâmbăta și duminica activități culturale.

 După numai câteva zile de practică în centrul de seniori „Eduard Schwerzel’’, am reușit, cu ajutorul personalului medical, să mă adaptez condițiilor de lucru într-un sistem sanitar atât de performant, fiind tratată, nu ca o practicantă, ci ca o colegă, fiindu-mi trasate resposabilități față de rezidenții căminului.

 Pe parcursul celor trei săptamani, am învățat ce implică munca de asistent medical într-un centru de seniori, am învățat că cel mai important lucru este să comunici, atât cu restul echipei medicale, cât și cu seniorii, am învățat că răbdarea își are meritul de a fi într-adevăr „regina” virtuților, am învățat că răspunderea față de munca pe care o faci este cheia întregului sistem.

 Am fost inițiată în tot ceea ce inseamnă îngrijirea bătrânilor, care sunt cele mai importante nevoi ale acestora, precum și cele mai întâlnite boli în rândul vârstnicilor, cu precădere cele din domeniul ortopediei și traumatologiei.

 Erasmus+ mi-a oferit oportunitatea de a călători, de a cunoaște oameni noi, de a studia și lucra într-un alt sistem, de a-mi îmbunătăți abilitățile de comunicare, dar cel mai important lucru, Erasmus+ mi-a sporit încrederea."

Tihan ( Despinoiu ) Mihaela - Laura ( clasa III H – AMG ), Erasmus + Germania

 „În cazul meu, pot spune că beneficiile profesionale și cele personale s-au întrepătruns, cristalizându-se în urma practicii efectuate în centrul de seniori „Eduard Schwezel’’. Aici am descoperit oameni foarte drăguți și amabili, întreg personalul medical fiind foarte dedicat muncii prestate, empatic la suferințele rezidenților, atent și sociabil în egală măsură. Seniorii erau zîmbitori, dornici de a ne cunoaște mai bine, de a comunica cu noi. Echipamentul folosit în reședința pentru mobilizarea seniorilor era unul foarte performant, de ultimă generație. Un punct forte, cu siguranță, îl reprezintă respectarea cu rigurozitate a măsurilor de asepsie și antisepsie în unitatea medicală. Am învățat să relaționez mai bine, să găsesc punți de legătură în dicuții. Deși există diferențe de mentalitate, de gândire între generația lor și a noastră, am găsit căi de a-mi îmbunătăți cunoștințele de limbă germană și de a-mi completa tabloul nevoilor de îngrijire pe care persoanele de vârsta a III-a le au, în general. Despre ceea ce am dobândit din punct de vedere profesional, menționez învățarea activă a tehnicilor de mobilizare, manipularea cu success a echipamentului de mobilizare, cunoștințele acumulate din contactul cu documentele medicale, cu software-ul prin intermediul căruia întreaga evoluție a fiecărui pacient este notată zilnic de către personalul medical.”

Prof. Larisa Costin

Prof. Raluca Brad

  

   

Citit 1789 ori Ultima modificare Vineri, 31 Martie 2017 11:39
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Galerie de imagini

PARTENERI

brighton.jpgefnweb_eu.JPGeurope_eu.JPGministerulsanatatii_ro.jpgnmcuk_org.JPGoamr_ro.JPG