Scoala Postliceala Sanitara Carol Davila - European Nursing Module – sesiune de diseminare

NINA NASALCIUC – o voce a Promoției 2019

NINA NASALCIUC MIUȚĂ, clasa III E - AMG, este șefa Promoției 2019, calificarea asistent medical gene...

ȘCOALA POSTLICEALĂ SANITARĂ „CAROL DAVILA” - O SUGESTIE PENTRU VIITORUL TĂU PROFESIONAL

De aproape 3 decenii, Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” a însemnat șansa ...

- VINO SĂ TE FORMEZI CA ASISTENT MEDICAL - CEA MAI CĂUTATĂ PROFESIE ÎN EUROPA -

Ați descoperit că aveți aptitudini pentru profesia de asistent medical și doriți să obțineți o calif...

UN PORTRET DE PUS ÎN RAMĂ: ASISTENTUL MEDICAL

El este doar un om. Un OM care… ̵ S-a născut pentru a salva! Îi stă în fire să...

 • NINA NASALCIUC – o voce a Promoției 2019

  Marți, 20 August 2019 11:50
 • ȘCOALA POSTLICEALĂ SANITARĂ „CAROL DAVILA” - O SUGESTIE PENTRU VIITORUL TĂU PROFESIONAL

  Marți, 20 August 2019 10:55
 • - VINO SĂ TE FORMEZI CA ASISTENT MEDICAL - CEA MAI CĂUTATĂ PROFESIE ÎN EUROPA -

  Miercuri, 14 August 2019 16:48
 • UN PORTRET DE PUS ÎN RAMĂ: ASISTENTUL MEDICAL

  Miercuri, 14 August 2019 13:49

banner2019

European Nursing Module – sesiune de diseminare

European Nursing Module – sesiune de diseminare

Școala noastră a organizat sesiunea de diseminare a programului de schimb internaţional European Nursing Module, care s-a desfăşurat în perioada 6 - 17 mai 2019.

 

Elevele noastre din anul 2, calificarea asistent medical generalist, au beneficiat de burse de studiu în vederea desfaşurării unor stagii de instruire clinică, în locaţii europene importante precum: Vejle - Danemarca, Brighton – Marea Britanie, Breda - Olanda și Berna - Elveția.

 

De asemenea, în cadrul evenimentului, a fost prezentată şi activitatea unui alt important parteneriat al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” cu Ami - Amiedu Foundation, ale cărui beneficiari au fost 2 dintre elevele noastre de anul I, de la calificarea asistent medical de balneofiziokinetoterapie şi recuperare, care s-a desfaşurat tot în perioada 6 - 17 mai, în Helsinki - Finlanda.

 

La eveniment au participat doamna director – prof. Aurelia Șova, doamna director adjunct – prof. Anca Grecu, coordonatorul programului European Nursing Module - prof. Alina Ioniţă, prof. Mirela Avram – responsabil Instruire Clinică, prof. Raluca Brad, prof. Gelu Costache - şef al Catedrei de Balneofiziokinetoterapie și Recuperare, profesori de nursing și alte specialități, dar si numeroşi elevi din toţi anii de studiu, interesaţi de programele internaţionale ale şcolii.

 

 

Elevele bursiere: Mihaela Răduţ, Cătălina Nedelcu, Corina Costescu, Andreea Grigore, Ada Cirap, Cristina Vittner și Larisa Văduva au prezentat, în cadrul sesiunii de diseminare, activitatea desfăşurată în cele două săptămâni de program, perioadă în care au avut ocazia să surprindă aspecte legate de procesul de nursing în instituţii europene de renume, experienţe care au ca scop perfecţionarea cunoştinţelor şi abilităţilor de nursing ale elevilor, dar şi îmbunătăţirea nivelului de comunicare şi de cunoaştere a diferenţelor de tip cultural.

 

Schimbul European Nursing Module se desfăşoară în lunile octombrie, martie şi mai, în peste 34 de şcoli cu profil de nursing din ţări precum: Spania, Belgia, Olanda, Danemarca, Norvegia, Suedia, Marea Britanie, Elveția etc. Acest program, care oferă elevilor noştri oportunitatea de a cunoaşte un sistem de sănătate diferit de cel românesc, include şi diverse activităţi de înţelegere a culturii şi tradiţiilor altor naţionalităţi, menite să contribuie la conştientizarea importanţei culturii nursingului pentru viitorii asistenţi medicali.

 

De asemenea, în cadrul schimbului ENM, şcoala noastră este gazda elevilor din şcolile de nursing partenere din modul, care îşi doresc să cunoască ţara noastră şi sistemul românesc de sănătate.

 

prof. Alina - Gabriela Ioniţă

coordonator European Nurisng Module

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila”

Citit 189 ori Ultima modificare Marți, 23 Iulie 2019 20:20
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

PARTENERI

brighton.jpgefnweb_eu.JPGeurope_eu.JPGministerulsanatatii_ro.jpgnmcuk_org.JPGoamr_ro.JPG