Scoala Postliceala Sanitara Carol Davila - European Nursing Module – sesiune de diseminare

Concursul „Profilaxie și Terapie prin mișcare”- ediţia a VI-a

Concursul „PROFILAXIE ȘI TERAPIE PRIN MIȘCARE” a ajuns anul acesta la ediţia a VI-a...

Rezultate PISA 2018: România are cele mai slabe rezultate din ultimii 9 ani

România are cele mai slabe rezultate din ultimii 9 ani la testele PISA. Este vorba despre acea...

-Investește în tine! Investește în educația ta!-

De acum poți plăti taxa de școlarizare prin CREDIT FĂRĂ DOBÂNDĂ! Vino joi –&n...

- La mulți ani, România! -

La 1 decembrie 2019 sărbătorim 101 ani de România. Este momentul în care fiecare simte ...

  • Concursul „Profilaxie și Terapie prin mișcare”- ediţia a VI-a

  • Rezultate PISA 2018: România are cele mai slabe rezultate din ultimii 9 ani

  • -Investește în tine! Investește în educația ta!-

  • - La mulți ani, România! -

European Nursing Module – sesiune de diseminare

European Nursing Module – sesiune de diseminare

Școala noastră a organizat sesiunea de diseminare a programului de schimb internaţional European Nursing Module, care s-a desfăşurat în perioada 6 - 17 mai 2019.

 

Elevele noastre din anul 2, calificarea asistent medical generalist, au beneficiat de burse de studiu în vederea desfaşurării unor stagii de instruire clinică, în locaţii europene importante precum: Vejle - Danemarca, Brighton – Marea Britanie, Breda - Olanda și Berna - Elveția.

 

De asemenea, în cadrul evenimentului, a fost prezentată şi activitatea unui alt important parteneriat al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” cu Ami - Amiedu Foundation, ale cărui beneficiari au fost 2 dintre elevele noastre de anul I, de la calificarea asistent medical de balneofiziokinetoterapie şi recuperare, care s-a desfaşurat tot în perioada 6 - 17 mai, în Helsinki - Finlanda.

 

La eveniment au participat doamna director – prof. Aurelia Șova, doamna director adjunct – prof. Anca Grecu, coordonatorul programului European Nursing Module - prof. Alina Ioniţă, prof. Mirela Avram – responsabil Instruire Clinică, prof. Raluca Brad, prof. Gelu Costache - şef al Catedrei de Balneofiziokinetoterapie și Recuperare, profesori de nursing și alte specialități, dar si numeroşi elevi din toţi anii de studiu, interesaţi de programele internaţionale ale şcolii.

 

 

Elevele bursiere: Mihaela Răduţ, Cătălina Nedelcu, Corina Costescu, Andreea Grigore, Ada Cirap, Cristina Vittner și Larisa Văduva au prezentat, în cadrul sesiunii de diseminare, activitatea desfăşurată în cele două săptămâni de program, perioadă în care au avut ocazia să surprindă aspecte legate de procesul de nursing în instituţii europene de renume, experienţe care au ca scop perfecţionarea cunoştinţelor şi abilităţilor de nursing ale elevilor, dar şi îmbunătăţirea nivelului de comunicare şi de cunoaştere a diferenţelor de tip cultural.

 

Schimbul European Nursing Module se desfăşoară în lunile octombrie, martie şi mai, în peste 34 de şcoli cu profil de nursing din ţări precum: Spania, Belgia, Olanda, Danemarca, Norvegia, Suedia, Marea Britanie, Elveția etc. Acest program, care oferă elevilor noştri oportunitatea de a cunoaşte un sistem de sănătate diferit de cel românesc, include şi diverse activităţi de înţelegere a culturii şi tradiţiilor altor naţionalităţi, menite să contribuie la conştientizarea importanţei culturii nursingului pentru viitorii asistenţi medicali.

 

De asemenea, în cadrul schimbului ENM, şcoala noastră este gazda elevilor din şcolile de nursing partenere din modul, care îşi doresc să cunoască ţara noastră şi sistemul românesc de sănătate.

 

prof. Alina - Gabriela Ioniţă

coordonator European Nurisng Module

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila”

Citit 512 ori Ultima modificare Marți, 23 Iulie 2019 20:20
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

PARTENERI

brighton.jpgefnweb_eu.JPGeurope_eu.JPGministerulsanatatii_ro.jpgnmcuk_org.JPGoamr_ro.JPG