Scoala Postliceala Sanitara Carol Davila - EUROPEAN NURSING MODULE – experiențe europene

ZIUA MONDIALĂ A INIMII 2020

Ziua Mondială a Inimii a fost sărbătorită pentru prima dată în anul 2000, cu scopul de a informa pop...

O nouă reușită a echipei școlii noastre

Săptămâna trecută, în baza Ordinului de Ministru nr. 5628 / 25.09.2020, la inițiativa Asociației Șco...

Crește numărul de atacuri online împotriva mediului educațional

În contextul creșterii popularității predării online, experții au identificat din ce în ce mai multe...

ANUNȚ

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” a analizat atent recomandările specialiștilor, situația e...

  • ZIUA MONDIALĂ A INIMII 2020

  • O nouă reușită a echipei școlii noastre

  • Crește numărul de atacuri online împotriva mediului educațional

  • ANUNȚ

cdavila 1 cover 1170x250 2020 3

EUROPEAN NURSING MODULE – experiențe europene

EUROPEAN NURSING MODULE – experiențe europene

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” derulează proiecte internaționale în cadrul cărora elevii școlii au posibilitatea de a participa la stagii clinice desfășurate în spitale din cele mai performante sisteme de sănătate din Europa: Anglia, Finlanda, Suedia, Norvegia, Elveția, Danemarca, Olanda, Belgia, Rusia, Spania, Italia și altele.

Din anul 1999, Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” este singura școală din București membru al Modulului European de Nursing (ENM), în cadrul căruia organizează schimburi de experiență cu școli și universități de nursing europene, oferind burse de studiu participanților. Elevii au ocazia să cunoască studenți din alte țări și să ia contact cu sisteme de sănătate din Europa. Școala a derulat și proiecte europene de mobilitate în cadrul programului Erasmus+.

Schimbul de experiență European Nursing Module (ENM) este un proiect foarte important al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, care oferă elevilor posibilitatea de a interacționa cu studenți de la alte școli de nursing din Europa.

Școala noastră susține elevii și îi încurajează să participe la acest program, oferindu-le și o bursă de 350 de euro. ENM trezește interesul cursanților școlii, mai ales că o astfel de experiență le oferă posibilitatea de a experimenta aspecte cât se poate de variate ale nursing-ului la nivel european.

În fiecare an şcolar, activitatea din cadrul ENM se desfăşoară în 3 perioade: octombrie, martie şi mai. În aceste perioade școala oferă BURSE pentru cei mai buni elevi ai școlii, care pentru două săptămâni vor efectua stagii de instruire clinică în cele mai bune şcoli de nursing și unități sanitare din Europa. În acelaşi timp, organizează activităţi pentru procesul de instruire clinică şi activităţi culturale pentru studenții străini care ne vizitează şcoala.

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” a pus accent întotdeauna pe dezvoltarea competențelor profesionale și lingvistice ale elevilor, pentru a le facilita accesul într-un sistem medical din străinătate și pentru a-i forma ca profesioniști pentru sănătatea Europei.

 

prof. Raluca Brad


Media

Citit 535 ori Ultima modificare Duminică, 09 August 2020 12:17
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

PARTENERI

brighton.jpgefnweb_eu.JPGeurope_eu.JPGministerulsanatatii_ro.jpgnmcuk_org.JPGoamr_ro.JPG