Scoala Postliceala Sanitara Carol Davila - EUROPEAN NURSING MODULE - experiențe de peste hotare

Alege să devii Asistent de Farmacie!

Vei fi recunoscut ca profesionist! Vei avea un loc de muncă sigur, ȋntr-un mediu placut! Vei putea...

Ce poţi face dacă nu ai luat BAC-ul?

Examenul de Bacalaureat nu trebuie să reprezinte un sfârşit de drum. Elevii care nu au promovat exam...

Ce ai de făcut dacă ai luat BAC-ul?

Susţinem, la fel ca şi în ceilalţi ani, că tinerii trebuie să fie motivaţi să devină persoane a...

Dragii noștri viitori elevi

Ați descoperit că aveți aptitudini pentru profesia de asistent medical și doriți să obțineți o calif...

  • Alege să devii Asistent de Farmacie!

  • Ce poţi face dacă nu ai luat BAC-ul?

  • Ce ai de făcut dacă ai luat BAC-ul?

  • Dragii noștri viitori elevi

cdavila 1 cover 1170x250 2020 3

EUROPEAN NURSING MODULE - experiențe de peste hotare

EUROPEAN NURSING MODULE - experiențe de peste hotare

Schimbul de experiență European Nursing Module (ENM) este un proiect foarte important al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, care oferă elevilor noștri posibilitatea de a interacționa cu studenți de la alte școli de nursing din Europa.

Școala noastră susține elevii și îi încurajează să participe la acest program, oferindu-le și o bursă de 350 de euro. ENM trezește interesul cursanților școlii, mai ales că o astfel de experiență le oferă posibilitatea de a experimenta aspecte cât se poate de variate ale nursing-ului la nivel european.

De ce European Nursing Module?

În primul rând, pentru că vorbim despre un proiect ce deschide minți, dar și suflete. În calitate de coordonator al ENM-ului, am constatat că elevii participanți în modul capătă mai multă încredere în ei, își conștientizează mai bine rolul în societate, în calitate de viitori asistenți medicali, și ajung să înțeleagă cât de importantă este profesia pe care și-au ales-o.

Și, bineînțeles, un aspect foarte important de menționat, participarea în cadrul unui proiect de dimensiunea European Nursing Module crește angajabilitatea absolvenților, atât la nivel național, cât și internațional.

Elevii pot opta, în cadrul modulului, pentru efectuarea de stagii clinice, în lunile octombrie, martie sau mai, în țări precum: Suedia, Norvegia, Elveția, Danemarca, Belgia, Anglia, Olanda, Rusia, Spania și multe altele.

Pe perioada schimbului, școala noastră găzduiește studenți din țările partenere, care participă, timp de două săptămâni, la stagii de instruire clinică în spitalele noastre, alături de elevii școlii. De asemenea, aceștia sunt implicați și într-o serie de activități socio-culturale, precum excursii și vizite la principalele obiective turistice din București și din afara orașului, care vin să completeze dimensiunea multiculturală a programului.

prof. Alina Ioniță 

responsabil Relații și Proiecte internaționale, coordonator ENM  

 

Școala noastră este vizitată anual de numeroși studenți de la importante Facultăți de Nursing din Europa, care doresc să participe la schimbul ENM din țara noastră datorită programului bine structurat și variat. Prin activitățile organizate se dorește realizarea obiectivelor ENM ce vizează sesizarea diferențelor referitoare la sistemele sanitare, dezvoltarea abilităților de comunicare, relaționare și a conceptului de multiculturalitate.

În luna aprilie, rețeaua European Nursing Module a organizat un concurs de scurte videoclipuri, realizate de participanții la schimbul ENM, care să reflecte experiența acestora în cadrul programului. Posthuma de Boer Nathalie (studentă la University of Appplied Sciences, Winterthur – Elveția), participantă la schimbul European Nursing Module organizat de școala noastră, la începutul lunii martie, a realizat un material video despre experiența ei în țara noastră. Câștigătoarea concursului a fost studenta Anke de Roeck, de la KDG University of Applied Sciences, Antwerp - Belgia.

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” a pus accent întotdeauna pe dezvoltarea competențelor profesionale și lingvistice ale elevilor, pentru a le facilita accesul într-un sistem medical din străinătate sau pentru a-i forma ca profesioniști de elită, care să lucreze în spitalele din România. Întotdeauna au fost derulate în școală programe internaționale pentru elevi, care să le permită acestora desfășurarea stagiilor de instruire clinică în spitalele din Europa.

În contextul actual european, schimburile de experienţă şi parteneriatele internaţionale devin o prioritate în formarea profesională a elevului.

prof. Raluca Brad


Media

Citit 517 ori Ultima modificare Vineri, 05 Iunie 2020 07:06
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

PARTENERI

brighton.jpgefnweb_eu.JPGeurope_eu.JPGministerulsanatatii_ro.jpgnmcuk_org.JPGoamr_ro.JPG