Scoala Postliceala Sanitara Carol Davila - Educația pentru Sănătate – o prioritate pentru noi! Glicoday - ediția a VI-a

Alege să devii Asistent de Farmacie!

Vei fi recunoscut ca profesionist! Vei avea un loc de muncă sigur, ȋntr-un mediu placut! Vei putea...

Ce poţi face dacă nu ai luat BAC-ul?

Examenul de Bacalaureat nu trebuie să reprezinte un sfârşit de drum. Elevii care nu au promovat exam...

Ce ai de făcut dacă ai luat BAC-ul?

Susţinem, la fel ca şi în ceilalţi ani, că tinerii trebuie să fie motivaţi să devină persoane a...

Dragii noștri viitori elevi

Ați descoperit că aveți aptitudini pentru profesia de asistent medical și doriți să obțineți o calif...

  • Alege să devii Asistent de Farmacie!

  • Ce poţi face dacă nu ai luat BAC-ul?

  • Ce ai de făcut dacă ai luat BAC-ul?

  • Dragii noștri viitori elevi

cdavila 1 cover 1170x250 2020 3

Educația pentru Sănătate – o prioritate pentru noi! Glicoday -  ediția a VI-a

Educația pentru Sănătate – o prioritate pentru noi! Glicoday - ediția a VI-a

Misiunea Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila” este de a pregăti asistentul medical ca „EDUCATOR PENTRU SĂNĂTATE”.

Evenimentul GLICODAY - ediția a VI-a, desfășurat pe 14 noiembrie 2019, cu ocazia Zilei Mondiale a Diabetului, a fost încă o reușită a echipei „Carol Davila”. Elevi voluntari și cadre didactice s-au implicat și au participat simultan la testarea gratuită a glicemiei clienților aflați în Galeriile Comerciale Esplanada - Cora Pantelimon, Kaufland Colentina și Kaufland Pantelimon.

Mulțumim partenerilor implicați în această activitate! Mulțumim elevilor noștri și cadrelor didactice care au participat la acest eveniment!

 

Prof. Sorina Negrei, coordonatorul evenimentului: „Pentru al VI-lea an consecutiv am trăit emoție alături de sute de oameni cărora le-a fost măsurată valoarea glicemiei, printr-un proiect atât de drag sufletului meu, GlicoDay. Am văzut lacrimi de bucurie - când glicemia era în grafic, îngrijorare - când glicemia era peste limitele admise, dar am văzut și resemnare, nemulțumire, pe care am încercat să le transformăm în dorință de mai bine!

M-am bucurat să răspund sutelor de priviri întrebătoare despre activitatea noastră, m-am bucurat de entuziasmul elevilor care au ales să se implice în această activitate, dar cel mai mult m-am bucurat de.....„Vă mulțumim, să vă dea Dumnezeu sănătate! Să mai faceți!”.

În acest spirit, vă spun: Ne vedem la GlicoDay 2020, ediția a VII-a!”

 

 

Echipa școlii noastre a fost formată din 10 profesori de specialitate și peste 100 de elevi voluntari. Au fost realizate 1.750 de testări gratuite ale glicemiei și ale tensiunii arteriale.

În punctul de lucru din Kaufland Pantelimon au participat: prof. Alice Ragazan (șef Catedra Nursing și Științe), prof. Ionuț Lungu, prof. Mara Tamaș și prof. Sorina Negrei.

În magazinul Kaufland Colentina au fost prezenți: prof. Cristina Costache, prof. Anca Mihai, prof. Cristina Cristian și prof. Daniela Vlădescu.

La Galeriile Comerciale Esplanada - Cora Pantelimon, elevii noștri au fost coordonați de prof. Mirela Avram, prof. Corina Bucur și dr. Elena Achim.

Prof. Mirela Avram ne-a declarat: „GlicoDay este un eveniment de conștientizare reciprocă: a pacientului - despre importanța prevenției, a elevului practicant - despre importanța educației pentru sănătate. Cadrul de lucru a oferit un bun prilej de lucru în echipă, de învățare și exersare atât a competențelor de execuție, dar mai ales a competențelor de comunicare în echipă și cu pacientul. Educația pentru sănătate în comunitate aduce în prim plan interesul pentru omul bolnav și omul sănătos.”

Prof. Sorina Negrei: „Am simțit spiritul de echipă, a fost o acțiune organizată cu suflet, în care au fost implicați oameni cu suflet! Mulțumesc tuturor pentru implicare!”

 

Prin această activitate, școala noastră a dorit informarea populației cu privire la manifestările și complicațiile diabetului și promovarea măsurilor de prevenire a îmbolnăvirii. Profesorii și elevii implicați au dat dovadă de profesionalism, feedbackul primit din partea clienților și partenerilor noștri fiind foarte bun.

Campania desfășurată a avut un impact considerabil atât la nivelul comunităţii, cât şi asupra elevilor noştri care au participat în număr mare la evenimentele similare desfășurate în ultimii șase ani. Promitem să nu ne oprim aici!

 

Prof. Raluca BRAD

Citit 953 ori Ultima modificare Luni, 25 Noiembrie 2019 00:21
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

PARTENERI

brighton.jpgefnweb_eu.JPGeurope_eu.JPGministerulsanatatii_ro.jpgnmcuk_org.JPGoamr_ro.JPG