Scoala Postliceala Sanitara Carol Davila - Conferința SuperTeach

Ziua Mondială de luptă împotriva Hipertensiunii Arteriale – 17 mai

Ziua Mondială de luptă împotriva Hipertensiunii Arteriale este marcată anual, la 17 mai, &icir...

Jurnal European Nursing Module - Olanda – mai 2019 (II)

Eleva noastră, Andreea Daniela Grigore (clasa II B – AMG), care participă la schimbul European...

- Diseminarea activităţii ENM -

Joi, 16 mai 2019, se încheie ultimul Schimb de experienţă din acest an al programului European...

Târgul Oferta Educațională 2019

În perioada 14 – 17 mai 2019, în Parcul Tineretului, Inspectoratul Școlar al Munic...

 • Ziua Mondială de luptă împotriva Hipertensiunii Arteriale – 17 mai

  Vineri, 17 Mai 2019 14:47
 • Jurnal European Nursing Module - Olanda – mai 2019 (II)

  Joi, 16 Mai 2019 08:20
 • - Diseminarea activităţii ENM -

  Miercuri, 15 Mai 2019 23:19
 • Târgul Oferta Educațională 2019

  Miercuri, 15 Mai 2019 23:03

banner2019

Conferința SuperTeach

Conferința SuperTeach

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” a fost reprezentată la Conferința SuperTeach București - 2018 de o echipă formată din: prof. Maria Baldovinescu, prof. Mirela Avram, prof. Iulia Leuciuc și prof. Raluca Brad.

 

Conferințele SuperTeach reprezintă o formă de a le oferi profesorilor inspirație și motivație pentru educație. Organizate în mari orașe din țară de către Romanian Business Leaders (RBL), cea mai importantă comunitate de antreprenori şi executivi de top din România, în parteneriat cu Grupul Educativa şi Institutul pentru Dezvoltare Personală, conferinţa de la București este parte a unui proiect menit să sprijine cadrele didactice să devină mentori în educaţie.

Este un prilej de inspirație și valorizare a profesorilor care obișnuiesc să facă lucrurile „altfel” în clase, care doresc să le ofere o experiență educațională plăcută elevilor, în concordanță cu nevoile lor actuale.

 

Peste 500 de profesori din București, dar și din țară, s-au întâlnit pentru a se inspira de la invitaţii evenimentului: Dragoş Anastasiu, Felix Tătaru, Andrada Sorca, Cristina Gheorghe, Claudia Chiru, Părintele Constantin Necula, Robert Brindley, Andy Szekely.

„Conferinţele SuperTeach îşi propun să inspire şi să motiveze profesorii români care cred într-o schimbare pozitivă a sistemului de predare şi învăţare din România. Aceştia au ocazia să cunoască antreprenori renumiţi din România, oameni implicaţi în proiect şi profesionişti cu o experienţă remarcabilă în educaţie. SuperTeach îşi propune să schimbe sistemul de învăţământ din interior, sprijinindu-i pe profesori să devină factori ai schimbării prin programe de mentorat.”(sursa: www.superteach.ro)

 

Cadrele didactice au participat în paralel şi la diferite workshop-uri tematice: Mentalitate deschisă în Educație – sustinut de Cristina Gheorghe / Adrian Timofti; Predă în România. Lecții din Finlanda – susținut de Elena Lotrean; Teach like a leader – susținut de Andy Szekely; Orele de școală ca o poveste – susținut de Claudia Chiru.

„Ne dorim ca profesorii să ia contact cu alte domenii, să fie expuşi la experienţe cât mai diverse din cultură sau antreprenoriat, să afle cum au reuşit alţi lideri din diferite domenii pentru a se inspira. Schimbarea trebuie să pornească de la propria persoană şi din atitudinea lor faţă de ei, în primul rând. O zi „altfel” pentru un profesor poate fi factorul declanșator pentru un mod „altfel” de a preda.” - a spus Dragoş Anastasiu, unul dintre iniţiatorii programului SuperTeach.

 

Felix Tătaru: „Să ne gândim la DEMNITATEA misiunii pe care o avem, de a forma caractere, de a desena viitorul, de a vă respecta pe voi înşivă şi pe cei din jurul vostru. Să ne amintim şi de IMPACT. Astăzi ne-am adunat peste 500 de oameni. Cu câţi copii se întâlneşte fiecare într-o săptămână? Vă daţi seama ce impact avem? Dacă în clasă se află viitorul preşedinte al României sau viitorul director al şcolii? Ce îi daţi acum va da şi el mai departe. Ce ne dăm nouă înşine? Cât de mult ne iubim pe noi înşine ca să dăm iubire mai departe? Să ne uităm şi la ce funcţionează, nu doar la ce nu merge. Să îndrăznim să revoluţionăm sistemul educaţional din interior!”

 

Robert Brindley, directorul Școlii Internaționale Americane din București a spus: „Educaţia nu este motivul principal al fericirii, ci relaţiile, iubirea. Contează legătura pe care o stabileşti cu elevii tăi pentru ca ei să se simtă în siguranţă atunci când învaţă. Trebuie să avem grijă unii de alţii.” 

 

Claudia Chiru afirmă: „să celebrăm micile succese ale elevilor noştri ca şi cum ar fi marile noastre succese!”

 

 

Prof. Raluca Brad: „Cuvintele cheie, care pot rezuma experiența de câteva ore petrecute la această conferință, ar putea fi: sprijin, încredere, inspirație, viitor. Este clar că ar trebui să ne gândim mai des la cum contribuim fiecare la o anumită situație în clasă, la cum am putea face lucrurile „altfel”, la cum putem crea un mediu bun și adaptat cerințelor prezente ale elevilor noștri. Suntem la catedră pentru ei, pentru nevoile lor. Aș aminti o idee prezentată la workshop-ul la care am participat: Să nu treacă o zi fără să scoți ceva bun din celălalt!”

 

(surse: www.superteach.ro)

 

prof. Raluca Brad      

Citit 142 ori Ultima modificare Sâmbătă, 01 Decembrie 2018 01:10
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Galerie de imagini

PARTENERI

brighton.jpgefnweb_eu.JPGeurope_eu.JPGministerulsanatatii_ro.jpgnmcuk_org.JPGoamr_ro.JPG