Scoala Postliceala Sanitara Carol Davila - ATELIERUL DE NUTRIŢIE – ediţia a VII-a

Schimbul European Nursing Module – mai 2019

Luni, 06 mai 2019, la ora 12.30, sala A1, sediul din str. Viitorului, va avea loc prima înt&ac...

Participă activ la viitorul tău! Alege Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila”!

Campania de Admitere în anul școlar 2019 – 2020 este în desfășurare! Pregătește do...

Educația pentru Sănătate începe de la vârsta copilăriei

În Săptămâna Școala Altfel, Educația pentru Sănătate a mixat teme extrem de utile fiecăr...

Voluntar pentru viață la Școala Gimnazială „Dr. Mioara Mincu”

În cadrul programului național „Școala altfel”, al cărui scop este să contribuie l...

  • Schimbul European Nursing Module – mai 2019

    Luni, 22 Aprilie 2019 15:13
  • Participă activ la viitorul tău! Alege Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila”!

    Luni, 22 Aprilie 2019 11:10
  • Educația pentru Sănătate începe de la vârsta copilăriei

    Sâmbătă, 20 Aprilie 2019 18:57
  • Voluntar pentru viață la Școala Gimnazială „Dr. Mioara Mincu”

    Sâmbătă, 20 Aprilie 2019 18:44

banner2019

ATELIERUL DE NUTRIŢIE – ediţia a VII-a

ATELIERUL DE NUTRIŢIE – ediţia a VII-a

Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” a organizat a VII-a ediție a „Atelierului de Nutriție -  Alimentația unui stil de viață sănătos”, Concurs - workshop cu tema „Să fim o zi ovolactovegetarieni”. Coordonatorii acestui proiect sunt: prof. Maria Baldovinescu, prof. Andreea Csolti și prof. Nicoleta Oprea.

Concursul a avut la start un număr de 25 de echipe participante.

Scopurile acestui atelier de nutriție sunt: evidențierea necesității diversificării alimentației, descoperirea beneficiilor nutritive pe care le aduc legumele și fructele în dieta zilnică, stimularea consumului de noi alimente pe bază de legume și fructe și experimentarea de noi gusturi  în combinații sănătoase. 

Fiecare grupă de elevi a susținut o prezentare scrisă despre produs, însoțită de imagini, care a cuprins mai multe informații: ingredientele folosite, numărul de calorii al fiecărui ingredient și conținutul în proteine, glucide, lipide, calitățile nutritive și beneficiile pentru sănătate ale preparatului prezentat. 

Preparatele au fost foarte diverse, de la legume preparate în diferite moduri până la torturi raw vegan sau prăjituri clasice. Ingredintele alese de concurenți au fost variate, accentul fiind pus pe ingredinte cât mai puțin preparate termic. Câștigători am fost cu toții, elevi și profesori, deoarece am aflat moduri noi de folosire a ingredientelor, informații despre unele ingrediente folosite mai rar, dar și cât de utile sunt pentru sănătate toate acestea, dacă sunt consumate în starea lor naturală și cât de des posibil.

Mulțumim pentru participare juriului format din: prof. medic Carmela Bănulescu, prof. medic Mirela Mihăilă, prof. chimie Anca Grecu, prof. instruire clinică Alice Ragazan, dar și profesorilor coordonatori Cătălina Ilașcă, Eugenia, Petrescu, Marilena Pușcaș, Nicoleta Oprea, Maria Baldovinescu și Andreea Csolti. Punctajele obținute de echipe au fost foarte strânse, acest lucru demonstrând calitatea proiectelor.

 

 

LISTA PREMIANȚILOR -  ATELIERUL DE NUTRIȚIE - EDIȚIA A VII-A

 

Premiul Nume elevi Clasa Proiect Prof. coordonator Punctaj
I

BULIGAN (NICOLAE) BRÂNDUȘA

MAHU ELENA

1 K TORT RAW VEGAN PROF. CĂTĂLINA ILAȘCĂ 193 puncte
II

ROMAN MARIANA

GHEORGHE ALEXANDRA

1 H CHIFTELUȚE CU OREZ; DULCEAȚĂ DE ARDEI UITE ȘI PITE DE CASĂ PROF. CĂTĂLINA ILAȘCĂ 188 puncte
III SITARU GEORGIANA OLGUȚA 1 M LE GOUT DE PARIS PROF. EUGENIA PETRESCU 187 puncte
Mențiune

DRIMBA (DIOSTEANU) ELENA

ATICULESEI (HUȚU) OANA           

1 G PRĂJITURĂ CU MORCOVI ȘI NUCI PROF. CĂTĂLINA ILAȘCĂ 180 puncte
Mențiune

POPESCU (PĂUN) AURELIA

COCEA ROXANA CRISTINA

1 B PLĂCINTĂ CU VARZĂ PROF. BALDOVINESCU MARIA 179 puncte

 

FELICITĂRI  tuturor participanților!

 

prof. Maria Baldovinescu

prof. Raluca Brad

Citit 181 ori Ultima modificare Miercuri, 13 Februarie 2019 09:39
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

PARTENERI

brighton.jpgefnweb_eu.JPGeurope_eu.JPGministerulsanatatii_ro.jpgnmcuk_org.JPGoamr_ro.JPG