Farmacie

Asistentul medical de farmacie

„Un om în slujba altor oameni

 

DSC 0333

Profesia de asistent medical de farmacie se defineşte prin profesionalism, responsabilitate, acuratețea informației, iar prima grijă a asistenților medicali de farmacie este binele pacientului.

În toate situațiile, acesta trebuie să fie un bun consilier, să dea dovadă de răbdare, tact, compasiune, diplomație, empatie, cunoștințe temeinice şi, cel mai important lucru, dorinţa de a face bine.

Succesul în această profesie presupune, pe lângă aptitudini, un set de cunoştinţe dobândite în cadrul activității educaţionale de cea mai bună calitate.

 

IMG 8352

 

Școala Postliceală Sanitară Carol Davila pregătește asistenți medicali de farmacie prin programe interactive care îmbină noțiunile teoretice cu pregătirea practică asigurată de parteneriate cu farmacii independente, precum și cu farmacii din lanțurile extinse precum: Dona, Sensiblu, Help Net.


La finalizarea celor trei ani de studiu, absolvenţii calificării Asistent Medical de Farmacie au posibilitatea să profeseze în domeniul farmaceutic și oportunitatea de a-și alege calea care li se potrivește cel mai bine, fie în cadrul farmaciilor independente sau în lanțurile farmaceutice, laboratoare şi depozite de produse farmaceutice, fie în companii de distribuție. Asistenții de farmacie pot conduce drogherii, răspunzând de întreaga activitate desfășurată în aceste unități.


Amabil în relaţiile cu pacienţii, asistentul medical de farmacie este cel care oferă, cu multă răbdare, în afara tratamentului medicamentos, dăruire și înțelegere.

 


AMF1AMF2
Programul pentru ASISTENT MEDICAL DE FARMACIE

- Curriculum farmacie - anul I 
- Curriculum farmacie - anul II 
- Curriculum farmacie - anul III

  • Profesia de asistent medical de farmacie este una dintre cele mai cautate la ora actuală pe piaţa muncii, din perspectiva oportunităţilor crescute de angajabilitate. Prin parteneriatele cu lanţurile de farmacii şi companiile  producătoare de medicamente şi produse cosmetice pe care le derulează, şcoala noastră le oferă elevilor săi posibilitatea de a intra în programe care asigură pregătirea practică dar şi angajarea.   

Elevii anilor II si III AMF în vizită la fabrica Laropharm

 

DSCN3619Elevii din anii II și III au asistat la operațiunile de producție a formelor solide: Granulare uscată, granulare umedă cu solvenți organici și anorganici, uscare, omogenizare, comprimare directă, filmare, acoperire cu suspensie zahăr, umplere capsule cu pulberi și pelete, ambalare primară și ambalare secundară.

Citeste mai multe aici

 

 

Citit 94040 ori Ultima modificare Marți, 23 Februarie 2016 09:39
Evaluaţi acest articol
(17 voturi)

PARTENERI

brighton.jpgedu_ro.jpgefnweb_eu.JPGeurope_eu.JPGministerulsanatatii_ro.jpgnmcuk_org.JPGoamr_ro.JPG

Ultimele articole