Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” și-a deschis din nou porțile pentru elevii liceelor din București și din județele limitrofe.

Joi, 30 martie 2017, liceenii au asistat la activități organizate cu ocazia zilei Porților deschise și au interacționat cu elevii și cadrele didactice din  școala noastră.

 

Pe parcursul evenimentului au avut din nou ocazia să cunoască cele 3 calificări profesionale prin participarea la concursurile din domeniul Anatomiei, Kinetoterapiei și al Educației pentru Sănătate:

 „ Să ne cunoaștem organismul” – Calificarea Asistent Medical Generalist

 „ Automedicația – Pro și Contra” – Calificarea Asistent Medical de Farmacie

 „Cursa Kinetică” – Calificarea Asistent edical de alneofi io inetoterapie i ecuperare

 

Organizatorii acestei activități au fost doamna prof. Aurelia Șova, director al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, prof. Maria Pârlog, director adjunct al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”, prof. Violeta Zlota ( șef Catedra de Nursing și Științe, coordonator Proiecte și programe educative școlare și extrașcolare ), prof. Vasile Constantin ( șef Catedra Balneofiziokinetoterapie și Recuperare ), prof. Anca Grecu ( șef Catedra Farmacie ), prof. Nicoleta Oprea, prof. Maria Baldovinescu prof. Roxana Constantinescu, prof. Elena Păduraru, prof. Maria Dumitrică, prof. Andrei Ghelț, prof. Cristina Costache, prof. Anca Mihai, prof. Raluca Kiyak, prof. Simona Radu, prof. Alice Ragazan, prof. Adina Preda, prof. Andreea Csolti.

Elevii noștri s-au implicat în număr foarte mare în această activitate și au coordonat echipele de liceeni.

 

Prof. Cristina Costache: „Activitatea calificării Asistent Medical Generalist, desfășurată ȋn cadrul evenimentului „Porți deschise”, a presupus  prezentarea şcolii şi a fiecăreia dintre cele 3 calificări: Asistent Medical Generalist, Asistent Medical de Farmacie și Asistent Medical de Balneofiziokinetoterapie și recuperare. Au fost prezentate și informații despre  viața de elev din școala noastră și despre profesia de asistent medical. Concursul „Să ne cunoaştem organismul” a avut întrebări legate de anatomia şi fiziologia corpului uman, ȋn care au fost implicaţi elevii participanţi la activitate. Câştigătorii  concursului s-au bucurat de premiile oferite din partea şcolii.Feed-back-ul primit ȋn urma activităţii a fost unul pozitiv, cu atât mai mult cu cât unii dintre elevii participanţi şi-au exprimat dorința de a se înscrie la şcoala noastră.

Premianții concursului au fost:

Locul  I – Dinică Alexandru – Colegiul Economic „Costin C. Kirițescu”

Locul II – Drăguț Ioana – Liceul Teoretic „Ion Ghica” Răcari

Locul III – Ionescu Alexandru – Colegiul Economic „Costin C. Kirițescu”

 

Liceenii au asistat la Concursul Anatomia 3 D, ediția a III-a, unde au admirat proiectele elevilor noștri și au fost surpinși de creativitatea și îndemânarea  acestora. Detalii în articolul https://scoalacdavila.ro/concursul-anatomia-3-d-editia-a-iii-a.

 

 De asemenea, tot în cadrul evenimentului, elevele noastre participante la schimbul de experiență European Nursing Module, au susținut prezentări despre experiențele din Spania și Elveția, oferind detalii despre sistemele sanitare și de învățământ din aceste țări.

 

Cafeneau Liderilor din Învățământul Preuniversitar – din nou despre „Managementul Timpului”

În cadrul evenimentului „Porți Deschise către Educația pentru Sănătate”, Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” a organizat o nouă întâlnire cu reprezentanții liceelor partenere.

Proiectul „Cafeneaua Liderilor din Învățământul Preuniversitar” a propus ca temă pentru dezbatere „Managementul Timpului”, în continuarea discuțiilor purtate la întâlnirea din luna martie a.c.

Moderatorul întâlnirii din această lună, prof. Vasile Constantin, ne-a declarat:

„Am  dezbătut, alături de invitații noștri, tema „Managementului timpului”. Această tematică

a fost, de fapt, o continuare a prezentării cu același titlu de la evenimentul trecut, datorită

vastei sale abordări. Astfel,  am clarificat importanța prioritizării valorilor fundamentale ale

omului, am căutat și descoperit soluții de a ieși din zona de confort și, nu în ultimul rând, am stabilit și modalități concrete de a eficientiza timpul prin planificări ale sarcinilor zilnice, în

conexiune cu obiectivele pe termen lung. Toate acestea în contextul în care, atingându-le și depășind anumite blocaje, putem accede la o mai bună gestionare a timpului, atât de prețios în zilele noastre și, aparent, tot mai puțin.

Pe parcursul prezentării, dar și la final, invitații au venit cu idei pertinente privind gestiunea timpului, au împărtășit din experiența lor, dar au și conștientizat nevoia unor  modele sau comportamente noi care să îi ajute să își valorifice timpul. Nu în ultimul rând, invitații au oferit un feed-back pozitiv evenimentului, declarând că vor folosi cele aflate și se vor reîntoarce cu plăcere ori de câte ori vor fi organizate evenimente asemănătoare.”

prof. Raluca Brad

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 133

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes