CONFERINTA ANUALA A MODULULUI EUROPEAN DE NURSING
La a XX-a editie, in Brighton

Astazi, 26.04.2012, la Brighton au demarat lucrarile celei de-a 20-a Conferinte Anuale a Modulului European de Nursing (ENM), organizata in Campusul Falmer al Universitatii din Brighton.  In urma cu 20 de ani, la Sussex cateva scoli de nursing din Europa puneau bazele Modulului European de Nursing, ajuns in prezent la 26 de membri.

Citeste aici mai multe

 

Rezultatele interviului de admitere  ENM

Publicăm lista elevilor calificaţi în urma susţinerii interviului de selecţie organizat în luna martie 2012 pentru participarea la Schimburile de experienţă în cadrul Modulului European de Nursing (ENM) din Anul Şcolar 2012 – 2013.

Citeste aici mai multe

Jurnal ENM 2011

Studentii pentru schimbul organizat de Modulul European de Nuring au sosit in Romania pentru doua saptamani. Citeste aici jurnalul lor.


SELECTIE ELEVI PENTRU SCHIMBURI ENM 2012

Joi 22 septembrie a.c., ora 11.00, vom organiza interviul de selectie a elevilor care vor pleca in schimburile de experienta ENM in lunile martie si mai 2012. Pot participa elevi de anul II. Responsabil: Prof. Maria Parlog.

 

 


Schimbul International de Nursing – prezentare

http://www.youtube.com/watch?v=iMcdJUiI96o

 

 

Comunicat de presa – Managementul calitatii in educatia pentru sanatate

Şcoala Sanitară Postliceală „Carol Davila” a organizat marţi, 17.05.2011, Masa Rotundă cu tema „Managementul Calităţii în Educaţia pentru Sănătate”. carmen_maziluAu participat reprezentanţi ai instituţiilor responsabile, alături de peste 80 de elevi şi profesori ai şcolii. Oaspeţi speciali ai acestui eveniment, elevii români şi străini participanţi la schimburile de experienţă din lunile martie şi mai a.c. în cadrul Modulului European de Nursing (ENM), au susţinut prezentări ale sistemelor de sănătate din Anglia, Olanda, Danemarca şi Spania.

Un management eficient al calităţii în domeniul Educaţiei pentru Sănătate nu poate fi înţeles decât prin prisma faptului că responsabilitatea formării profesionistului nu rămâne doar între graniţele instituţiei de învăţământ vocaţional. În primele etape, la crearea de valoare participă activ familia, şcoala, iar în formarea pentru profesia de asitent medical, viitorii angajatori şi apoi organizaţia profesională – OAMGMAMR, în calitate de furnizor de pregătire continuă pentru angajaţi, au un rol extrem de important alături de şcolală în procesul de educaţie, a afirmat în deschiderea evenimentului doamna Liliana Murguleţ, director al Şcolii Sanitare Postliceale „Carol Davila”.

Citeste mai multe

 

 

PREZENTARE ENM

Introducere

Modulul European de Nursing a fost fondat in anul 1994, prin conferinta de la Sussex, Anglia. Principala idee care a stat la baza formarii aceste retele europene, a fost crearea unui Modul care sa permita accesul viitorilor asistenti medicali la un schimb de experienta international, profesional si cultural.

Modulul a fost dezvoltat timp de 3 ani, astfel incat in anul 1997 a avut loc primul schimb international de elevi in cadrul ENM.

In acest moment s-a ajuns ca numarul membrilor oficiali participanti sa fie de 26, din 13 tari europene. Trebuie subliniat faptul ca din ENM fac parte urmatoarele tari, asadar nu sunt incluse automat toate tarile membre ale Uniunii Europene: Bulgaria, Danemarca, Germania, Norvegia, Portugalia, Romania, Rusia, Serbia, Spania, Suedia, Elvetia, Anglia, Olanda.

In fiecare an in luna aprilie are loc Conferinta Anuala de Management a retelei ENM, gazduita de una dintre institutiile membre prin rotatie. Fiecare institutie membra trimite pana la 3 delegati dintre care unul este si persoana de contact a tarii pe care o reprezinta. Acesti membrii constituie grupul de conducere al retelei ENM.

Trebuie mentionat faptul ca ENM nu inseamna doar schimb international de elevi ai scolilor sanitare, ci si cercetare si activitati scolare de profil.

Tintele principale ale programului

Modulul European de Nursing a fost creat pentru a oferi o structura  internationala cadru care sa asigure cele mai bune beneficii profesionale, ce pot fi castigate intr-un timp relativ scurt. Scopurile principale ale acestui modul sunt:

–          Dezvoltarea conceptului de cultura internationala si a diferentelor care exista intre tarile membre ENM

–          Incurajarea elevilor in a dobandi o experienta practica foarte vasta

–          Motivarea elevilor pentu a practica meseria de asistent medical la standarde europene

–          Sustinerea elevilor in dobandirea si impartasirea unor cunostinte si a unei experiente multiculturale

–          Dezvoltarea spiritului de toleranta fata de alte culturi

–          Posibilitatea de reflectie asupra valorilor si importantei meseriei de asistent medical

–          Oportunitatea de a impartasi colegilor din experienta acumulata pe perioada schimbului

–           Descoperirea influentei culturii asupra meseriei si rolului de asistent medical

Schimbul de elevi

La programul schimbului international, pot participa doar elevii institutiilor care sunt membre ale Modulului European de Nursing.

Aplicatiile se pot face doar prin intermediul institutiilor. Exista trei perioade de schimb si anume martie, mai si octombrie.

Conditii de participare:

–          Pot participa doar elevii din anul 2 si anul 3, AMG

–          Limba engleza – nivel mediu

–          Taxa scolara trebuie sa fie achitata la zi

Elevii isi aleg trei locatii in care si-ar dori sa se plece, trebuie sa completeze formulare pentru aplicatie si sa le trimita coordonatorului de proiect. Se vor face toate eforturile astfel incat elevii sa poata ajunge in orasul care a reprezentat prima lor optiune. Toti elevii institutiei gazda sunt incurajati sa se implice in activitatile elevilor oaspeti, iar acestia din urma sa ia parte la cat mai multe activitati culturale puse la dispozitia lor.

In sensul celor spuse mai sus, doresc sa mentionez faptul ca, elevii scolii noastre care sunt interesati sa participe la un astfel de schimb, pot lua legatura cu mine prin intermediul adresei de mail: larisa.banica@scoalacdavila.ro

Site-ul oficial al Modulului European de Nursing este: http://www.leeds.ac.uk/enm/

Coordonator ENM – Prof. Larisa Banică

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Afișări articol: 124

Spune si altora despre asta, alege platforma!

Unica școală din România membră European Nuring Module din 1999

Ghidul Școlii – 2022

Portalul Mobilitatii Europene

Alte știri de interes